La Vanguardia (Català)

Ousmane Dembélé

JUGADOR DEL FC BARCELONA

- ANTONI LÓPEZ TOVAR

Just quan havia fet oblidar les seves faltes d’indiscipli­na asseient fins i tot a la banqueta el seu company Coutinho gràcies a grans actuacions, Dembélé (21) espatlla el seu bon moment reincidint i arribant dues hores tard a l’entrenamen­t.

AOusmane Dembélé, un dels homes més destacats del derbi, se li van tornar a enganxar els llençols. El davanter francès es va presentar amb dues hores de retard a l’entrenamen­t d’ahir, fixat per a les onze del matí, i va al·legar que s’havia adormit. La incidència va arribar exactament un mes després que el jugador creés malestar en el club quan es va absentar sense permís de la sessió preparatòr­ia i no responia a les trucades amb què el van intentar localitzar. Aleshores el motiu oficial va ser un quadre de gastroente­ritis.

Quan va arribar a la ciutat esmalgrat portiva, Dembélé va dialogar amb els tècnics i va demanar disculpes als companys pel seu enèsim acte de desídia. La reacció de la plantilla no va ser de retret –malgrat que diversos jugadors li han exigit públicamen­t més compromís–, sinó de facècia. Res no havia de pertorbar l’ambient d’optimisme després del joc i el resultat del derbi. El jugador es va exercitar en solitari amb el preparador físic Edu Pons.

El club no s’ha plantejat adoptar mesures disciplinà­ries, tot i que algunes veus a la directiva es declaren partidàrie­s d’un toc d’atenció al davanter per la reiteració de les equivocaci­ons. Fa un mes Ernesto Valverde va reaccionar deixant-lo fora de la convocatòr­ia per al partit contra el Betis que Coutinho estava de baixa per lesió. “L’únic que esperem és que desenvolup­i el seu talent perquè el club, que ha fet una gran inversió, se’n beneficiï”, va explicar l’entrenador, que no va voler pronunciar-se sobre si estava dolgut amb Dembélé. “Té un talent increïble; l’únic que esperem és que el demostri cada dia”, va declarar.

El càstig va ser un punt d’inflexió en la carrera de Dembélé, que en els partits precedents no s’havia reivindica­t malgrat l’absència de Messi per lesió. Va veure el partit contra el Betis des de la grada i va ser suplent contra l’Atlètic de Madrid, però va sortir els últims 10 minuts i va fer el gol que va concedir un valuós empat (1-1) al Barça. Els tres partits següents ha estat titular i, per mitjà d’actuacions convincent­s, ha avançat un Coutinho empobrit en la cursa per un lloc a la davantera. Dissabte, a Cornellà-el Prat, va desplegar bona part de les seves qualitats i els avisos dels companys es van transforma­r en elogis. “En Dembélé està molt bé, amb ganes, ha tornat a fer un altre gran partit. Ens cal que estiguin bé ell i tots els altres”, va opinar Messi.

A més a més, un cop conclòs el derbi, el francès va donar mostres que no està tan alienat respecte a l’actualitat del club quan va respondre a un comentari de Frenkie de Jong a Instagram amb un missatge incorporan­t els colors del Barça. El migcampist­a holandès, objecte de desig de l’entitat blaugrana, va saludar amb un m’agrada el gest còmplice de Dembélé. L’últim acte d’indiscipli­na ha tingut lloc en un moment força inapropiat per a la dinàmica alcista del davanter. Per bé que intranscen­dent per al Barça, el partit de demà contra el Tottenham al Camp Nou és un gran aparador per a la consolidac­ió de la imatge internacio­nal de Dembélé. Potser la involuntar­ietat, el penediment espontani i el rendiment esportiu actuïn com a atenuants a l’hora de deslliurar-se d’un nou càstig. La convocatòr­ia, avui, i l’alineació, demà, seran un reflex de la posició de Valverde respecte a la somnolènci­a d’OusmaneDem­bélé.

La incidència va arribar exactament un mes després que s’absentés d’una sessió sense avisar La involuntar­ietat, el penediment espontani i el rendiment esportiu poden ser atenuants

 ??  ??
 ?? © MIGUEL RUIZ / FC BARCELONA ?? Osumane Dembélé ahir a la ciutat esportiva exercitant-se amb el preparador físic Edu Pons
© MIGUEL RUIZ / FC BARCELONA Osumane Dembélé ahir a la ciutat esportiva exercitant-se amb el preparador físic Edu Pons

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain