La Vanguardia (Català)

Les campanades ja tenen rostres He

Cares que repeteixen i d’altres que debuten mentre es reobre el debat sobre el vestit de Cristina Pedroche

- FRANCESC PUIG Barcelona

Els carrers s’il·luminen, els mercats nadalencs ocupen els seus espais tradiciona­ls i les cadenes de televisió anuncien quins presentado­rs seran els encarregat­s de presentar les campanades de Cap d’Any des de la pantalla petita. És el ritual de cada any. Cares que repeteixen, d’altres que debuten i el ja carregós debat sobre quin vestit lluirà Cristina Pedroche. Per a qui hagi de fer plans per a una nit tan especial, aquí els revelem amb quins acompanyan­ts televisius poden triar compartir el canvi d’any.

TV3 estrenarà una nova parella de presentado­rs que debuta en aquesta missió. La periodista Helena Garcia Melero i el cuiner Marc Ribas seran els encarregat­s d’introduir les campanades, que un any més la cadena catalana retransmet­rà des de Barcelona. La parella substituei­x Quim Masferrer i Ruth Jiménez, els escollits l’any passat. Garcia Melero, que no havia presentat mai les campanades malgrat ser un dels rostres més veterans del canal, condueix en l’actualitat el magazine de tarda Tot es mou, mentre que Marc Ribas continua al capdavant de Cuines en espera d’estrenar una nova temporada de Joc de cartes.

Un any més la incombusti­ble presentado­ra del programa Corazón, Anne Igartiburu, es manté al capdavant de les campanades de TVE, tot i que tornarà a canviar de parella després d’haver estat acompanyad­a fa dos anys per Pepe Rodríguez i Jordi Cruz, del jurat de MasterChef, i el 2017 per Ramón García, una decisió que no es va arribar a entendre perquè no estava presentant cap programa a la cadena pública. Aquest any serà el presentado­r Roberto Leal, un dels valors més a l’alça de la cadena, després de ser escollit per a la nova etapa d’Operación Triunfo, qui acompanyar­à Igartiburu, que complirà 14 anys consecutiu­s en aquesta cita nadalenca.

Després de l’experiment de l’any passat amb els presentado­rs de Sálvame, enguany Mediaset celebrarà l’arribada del nou any des de Mallorca amb Lara Álvarez, qui

el 2016 ja va presentar les campanades al costat de Carlos Sobera i en l’actualitat és una de les presentado­res de Gran Hermano VIP, i Jesús Calleja, recent premi Ondas pel seu programa Planeta Calleja (Cuatro).

La retransmis­sió de Mediaset, que s’emetrà de forma conjunta a tots els canals del grup, incloent-hi Telecinco i Cuatro, es desenvolup­arà en un escenari situat a peu de carrer a la plaça Nova de Sant Llorenç des Cardassar, localitat mallorquin­a que el mes d’octubre passat va patir els devastador­s efectes de la riuada. Segons un comunicat del grup mediàtic, l’elecció d’aquest emplaçamen­t obeeix a l’objectiu de “compartir amb els seus ciutadans aquest moment especial de la nit de Cap d’Any, llançant, a ells i a tota l’audiència, un missatge de suport, esperança i bons desitjos per al 2019”.

Atresmedia, per la seva part, ha optat per repetir les parelles de l’any passat i en aquest sentit no hi ha cap sorpresa. A Antena 3 la parella formada per Cristina Pedroche, col·laboradora de Zapeando, i Alberto Chicote, que aquest any ha estrenat l’exitós ¿Te lo vas a comer?, tornaran a la Puerta del Sol per tercer any consecutiu. Pedroche, que presenta les campanades des del

2014, con-

fessa que des de l’estiu està treballant, amb l’estilista Josie, en el vestit que lluirà aquella nit (i que sol ser motiu de polèmica de forma immediata a les xarxes socials). I el segon canal del grup, La Sexta, també es mostra conservado­r i repeteix la seva aposta de l’any passat, amb la parella formada per Cristina Pardo i Iñaki López, dos dels periodiste­s més destacats de la cadena.

L’any passat els espectador­s van tornar a estimar-se més seguir les campanades des de les cadenes públiques. Al conjunt d’Espanya l’opció més vista va ser la de La 1 de TVE, amb gairebé vuit milions d’espectador­s i un 41,2% de quota de pantalla. A Catalunya les campanades de TV3 van ser les més vistes, amb 774.000 espectador­s i una quota d’un 35,4%.

 ??  ?? La Sexta. Repeteixen Cristina Pardo i Iñaki López, a quiveiem en una imatge promociona­lde l’any passat
La Sexta. Repeteixen Cristina Pardo i Iñaki López, a quiveiem en una imatge promociona­lde l’any passat
 ??  ?? TV3. Helena Garcia Melero i Marc Ribas debutaran com a presentado­rs de les campanades a la cadena catalana
TV3. Helena Garcia Melero i Marc Ribas debutaran com a presentado­rs de les campanades a la cadena catalana
 ??  ??
 ??  ?? TVE. La veterana Anne Igartiburu tindrà aquest any Roberto Leal com a parella a la Puerta del Sol
TVE. La veterana Anne Igartiburu tindrà aquest any Roberto Leal com a parella a la Puerta del Sol
 ??  ?? Antena 3. Cristina Pedroche, que repeteix tàndem amb Alberto Chicote, intentarà tornar a sorprendre amb el vestit que llueixi
Antena 3. Cristina Pedroche, que repeteix tàndem amb Alberto Chicote, intentarà tornar a sorprendre amb el vestit que llueixi
 ??  ?? Mediaset. Lara Álvarez i Jesús Calleja retransmet­ran les campanades desde Mallorca a Telecinco i Cuatro
Mediaset. Lara Álvarez i Jesús Calleja retransmet­ran les campanades desde Mallorca a Telecinco i Cuatro
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain