La Vanguardia (Català)

El Girona, a l’assalt d’Europa contra un Athletic en crisi

-

A un punt d’Europa, la visita a San Mamés aquesta nit (21 h) es presenta com una ocasió única per al Girona per consolidar-se a la Lliga en una esfera més ambiciosa que mirar cap a baix. Els d’Eusebio Sacristán podrien assolir els llocs de Lliga Europa si guanyen un Athletic sumit en una profunda crisi, en zona de descens, després de 13 partits seguits sense guanyar, la seva pitjor ratxa històrica.

Encara que Europa sembla un terme prohibit a Montilivi. “Competim en cada partit sense mirar la classifica­ció”, diu Eusebio, que no es refia d’un Athletic que “voldrà canviar la seva dinàmica. Ens exigirà la nostra millor versió. Estem preparats per donar la millor versió de nosaltres mateixos. Estem en un bon moment de confiança. Però puntuar a San Mamés és molt difícil”, va comentar el de Valladolid, que durant la seva primera temporada a Girona està millorant els números de Pablo Machín, la del debut a Primera: de moment, sense comptar el partit d’avui, aquest Girona ja suma un punt més (21) que la temporada passada en la jornada 15 (20, en la 9a posició).

Davant seu, el Girona es trobarà un Athletic amb urgències, que estrena tècnic a la Lliga, Gaizka Garitano. El tècnic de Derio pretén aferrar-se al 0-4 de la Copa a Osca com a plataforma de propulsió anímica. El substitut de Berizzo tornarà al 4-4-2 que li va donar més ordre defensiu, però amb una defensa en quadre pels sancionats Yuri Berchiche, Iñigo Martínez i Peru Nolaskoain i el lesionat Mikel Balenziaga.

Al Girona, que fa vuit partits que no perd i no cau a domicili des del 8 d’abril (a Anoeta), Eusebio encara arrossega un bon nombre de baixes –les noves del porter Bono i el davanter anglès Patrick Roberts, que se sumen a les de Mojica, Aday, Planes i Marc Muniesa–. Per això ha tornat a convocar el del planter Valery Fernández.

Un altre repte per a Eusebio: que el Girona continuï sent un dels 6 únics equips de les cinc grans lligues europees que encara no ha perdut a domicili, juntament amb el Liverpool, el PSG, el Borussia Dortmund, el Juventus i el Torino.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain