La Vanguardia (Català)

Exhibició de cor del Reus

- ESTEVE GIRALT Tarragona

Victòria admirable del Reus a casa d’un dels candidats a l’ascens la setmana més trista de la seva història recent, després de veure com les promeses del propietari del club, Joan Oliver, quedaven en no res, amb els seus futboliste­s sense cobrar des del mes d’agost.

Farts d’una situació insostenib­le, els jugadors del Baix Camp es van plantar després del xiulet inicial al mig del camp, quiets, sense jugar, fent pinya, per aplaudir la reacció de l’equip madrileny i la seva afició, solidaris amb el maltractam­ent a què estan sent sotmesos futboliste­s, tècnics i treballado­rs.

Després de la plantada, l’equip català va decidir que no hi havia millor manera de protestar que deixant-s’hi la pell contra un Alcorcón que arribava líder. L’orgull, el cor i el joc van poder ahir més que les penoses circumstàn­cies extraespor­tives, amb el futur de l’entitat penjant d’un fil, a poc més de 24 hores de sumar tres mesos d’impagament­s.

El futbol va fer un gest de complicita­t al vestuari roigi-negre, amb la mica de sort necessària per fer realitat el que en la prèvia del partit es veia impossible. Després d’una doble rematada d’Alfred, del filial, i Linares, Bellvís va tocar sota pals amb la mà la pilota i la seva acció va acabar amb penal i expulsió. Ledes no va perdonar i amb el 0-1 el Reus es va fer fort.

La tenacitat i la fiabilitat defensiva, amb un immens Edgar Badia, van servir per amarrar la victòria en un partit que passa a la història d’aquest club petit i una mica estrany, històric de Tercera i Segona B, elevat al cel del futbol profession­al gràcies al mateix home, Oliver, que ara l’està enviant a l’infern.

“Continuem vius. Ens dona aire per arribar a la parada de Nadal. Després ja no sé què passarà”, va dir Xavi Bartolo, el tècnic del Reus. La victòria, amb els jugadors abraçats en un rondo al final, talla una ratxa de quatre derrotes però no acaba amb l’agonia. La Lliga recorrerà a l’aval dipositat pel Reus per pagar i evitar una fuga massiva de jugadors, com va avançar el Diari de Tarragona, però si el club reusenc no troba de seguida un inversor i Oliver tanca la venda, el futur continua molt i molt negre.

PROTESTA DEL VESTUARI Els jugadors es van plantar el primer minut, després de tres mesos sense cobrar

 ?? AD ALCORCON ?? Badia, el porter roig-i-negre, va evitar el gol de Muñoz
AD ALCORCON Badia, el porter roig-i-negre, va evitar el gol de Muñoz
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain