La Vanguardia (Català)

El Barça Lassa trenca un malefici

Els de Pesic remunten un combatiu Iberostar Tenerife per continuar líders

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

Ahir el Barça Lassa tenia un triple repte al Palau: recuperar el camí de la victòria i rescabalar-se, alhora, de la trista imatge que va donar dijous passat a l’Eurocopa, quan va caure davant l’humil Buducnost montenegrí, posar fi d’una vegada a la maledicció de l’Iberostar Tenerife, després d’haver signat una ratxa de quatre derrotes consecutiv­es contra els canaris, i, el més important, consolidar el lideratge en solitari de la Lliga Endesa que va aconseguir la passada jornada. Ho va fer, amb treball i remuntada inclosa, i va deixar clar que, si aquest equip és capaç del pitjor, també ho és del millor.

Els de Tenerife van demostrar aviat per què s’han convertit en una de les revelacion­s d’aquest inici de campanya. Liderats per un Sebas Saiz envalentit aquesta última jornada de seleccions i inspirat pels canells d’Abromaitis i McFadden, els de Txus Vidorreta van firmar una excel·lent primera part en què van imposar la seva velocitat, per més que la diferència més gran de què van disposar va ser de +6 (17-23 a l’inici del segon quart).

Ara bé, aquí es va acabar la festa visitant. Amb una fèrria defensa en zona, amb Singleton i Tomic com a pivots, i desplaçant un Pustovyi que ahir va tenir molts minuts, el Barça va aconseguir deixar sec el seu rival. Així ho va testificar el 20-7 del tercer quart, que va acabar sent decisiu. De la resta se’n van encarregar des del perímetre Heurtel, molt actiu després del descans, Pangos i Kuric.

L’Iberostar Tenerife va aconseguir reaccionar al final de l’últim quart, però els blaugrana ja s’havien distanciat amb una diferència de fins a 19 punts (77-58 a 1m29s) que fins i tot va fer insuficien­t el parcial final de 0-15 dels visitants, que van aprofitar una davallada blaugrana.