La Vanguardia (Català)

La nova vida de Galvánicas

CGS s’adjudica la firma catalana després de la liquidació i desplega un pla de creixement

- ÓSCAR MUÑOZ Barcelona

Després de la seva liquidació, el juliol passat, Galvánicas Girona, companyia amb planta a la Zona Franca de Barcelona dedicada al recobrimen­t de superfície­s metàl·liques, té nou amo. La seva unitat productiva, on treballen 24 persones, acaba de ser adjudicada pel jutge a CGS, companyia amb seu a Madrid especialit­zada en energies renovables que vol diversific­ar la seva activitat, i que, tot just prendre’n possessió, hi ha posat en marxa un ambiciós pla de creixement. L’empresa original, nascuda el 1962, ha desaparegu­t, però es manté la marca amb què és coneguda: Galvánicas, sense el cognom Girona dels fundadors.

L’adquisició es va tancar per prop de 600.000 euros, dels quals uns 400.000 s’han pagat en efectiu perquè s’hi inclou deute. “L’empresa està sanejada i en disposició de facturar entre 400.000 i 500.000 euros al mes, de manera que podria arribar a una xifra de negoci al voltant dels 6 milions”, explica Josep Puigvert, director general d’Alhos, el despatx d’advocats i economiste­s especialit­zat en processos concursals que ha dissenyat l’operació. La majoria del treball de Galvánicas es destina actualment a les peces d’automoció. “Existeix una gran demanda i cal aprofitar-la per créixer”, afegeix Damián Martínez, director general de CGS, que ara passa la major part del seu temps a la factoria de l’empresa barcelonin­a.

El projecte de la nova Galvánicas inclou l’obertura a nous sectors, com el de la recollida de residus i l’hidràulic, amb els quals ultima nous contractes. Els plans a curt i mitjà termini preveuen que al gener la plantilla creixi fins a les 40 persones amb la posada en marxa d’un segon torn, i si entren noves comandes, fins a les 50 o les 60, gràcies a un tercer torn.

L’activitat amb més potencial és l’aplicació de capes de zinc-níquel, una combinació que millora la consistènc­ia i la resistènci­a a la corrosió de les peces, que s’està obrint pas ràpidament. La factoria ara té set línies que funcionen correctame­nt, però la direcció de CGS estima que en cinc anys caldrà substituir un 50% de la maquinària, cosa que requerirà uns 5 milions d’euros d’inversió.

L’operació té un impacte important a CGS, una companyia de propietat familiar centrada en el desenvolup­ament d’instal·lacions d’energies renovables amb presència a diversos països. A les seves oficines de Madrid hi treballen 28 persones, dedicades sobretot a l’enginyeria, i un nombre addicional que varia segons les fases de desenvolup­ament dels projectes. “La incorporac­ió de Galvánicas és important i suposarà fins i tot el canvi de la seu social, que es traslladar­à a Barcelona aquest gener”, avança Martínez. Un moviment en sentit oposat al que han fet un bon nombre d’empreses l’últim any.

Un cop completada l’adquisició, la companyia adquirent traslladar­à la seva seu de Madrid a Barcelona

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Josep Puigvert i Damián Martínez, directors generals d’Alhos i CGS, respectiva­ment
ANA JIMÉNEZ Josep Puigvert i Damián Martínez, directors generals d’Alhos i CGS, respectiva­ment

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain