La Vanguardia (Català)

Triomf blanc in extremis

Els blancs guanyen amb un gol de falta al minut 88 després d’estar tota la segona part a la mercè del Betis

- CARLOS NOVO

Un Madrid blindat es va emportar els tres punts del Benito Villamarín d’una forma una mica inversembl­ant, gràcies a un llançament de falta de Ceballos a dos minuts del final, un xut que va entrar perquè la barrera es va obrir de mala manera. El gol va deixar mut a l’estadi, que s’havia atipat d’insultar el seu exjugador, que va demanar perdó a la grada després de marcar l’1-2. El Madrid es va salvar al límit, després d’una primera part acceptable però una molt dolenta segona, on hi va estar completame­nt a la mercè del Betis.

El tècnic argentí va modificar el plantejame­nt per reforçar l’estructura defensiva i li va sortir bé. Va introduir un tercer central, amb Nacho al costat de Varane i Ramos, i va deixar com a laterals Carvajal i Reguilón. Per si no hi havia prou formigó va situar una parella de pivots defensius al davant de la defensa: Valverde i Casemiro. El resultat del puzle va ser que el Madrid no va concedir una sola ocasió de gol al Betis en tot el primer temps. Els locals van tenir prou la pilota, però no van trobar la manera de perforar la defensa blanca.

Amb només tres futboliste­s de caràcter ofensiu (Modric, Benzema i Vinícius), el Madrid va fer molt de mal quan va sortir a la contra. L’aposta de Solari va deixar el damnificat habitual, Isco, carn de banqueta un altre cop. El malagueny, com es va veure a la Copa, és suplent de suplents, el jugador menys vàlid de la plantilla per a Solari, potser amb l’excepció del sempitern lesionat Vallejo. A la segona part l’entrenador va optar abans pel principian­t Brahim com a tercer canvi i Isco es va tornar a quedar sense jugar.

El Madrid va trobar en Vinícius el seu jugador més afilat. El jove brasiler, que feia dos dies que no s’entrenava per culpa de la grip i la febre alta, no només va anar a Sevilla sinó que va ser titular i va jugar amb la seva barra habitual. La nit va deixar veure, també, un Modric recuperat, preparat per retenir la pilota i hàbil per jugar-la amb criteri.

A diferència de la majoria dels seus partits d’aquesta temporada, aquesta vegada el Madrid no va sortir confús, sinó molt atent. Abans del quart d’hora ja havia donat sobrades mostres de solidesa i al minut 13, en una de les seves primeres arribades a l’arc contrari, va marcar en un llançament llunyà de Modric, que va aprofitar una pilota morta després d’una rematada de Carvajal que va rebotar en un defensa.

Tot i que el Betis va arribar a un 71% de possessió al primer temps, les altres dues ocasions abans del descans també van ser blanques: una rematada de Vinícius i sobretot un mà a mà de Valverde davant Pau López que, amb tot a favor, incomprens­iblement va cedir la pilota enrere d’un cop de taló cap a Benzema com si fos Guti a Riazor abans de definir ell mateix. No va ser la pitjor notícia per al Madrid en el que quedava del primer temps perquè Benzema va rebre una trepitjada al dit petit de la mà i ja no va poder sortir a jugar a la segona part, que el Madrid va començar amb Cristo, el davanter del Castella. El de Tenerife ja havia jugat a la Copa, però debutava a la Lliga.

Tants anys de l’anomenada BBC, qui hauria pogut dir fa uns mesos, o al començamen­t de la temporada, que la davantera del Madrid estaria integrada per Vinicius i Cristo...

La segona part va començar amb un Betis molt més vertical. La seva pressió es va intensific­ar i el Madrid va continuar igual de defensiu però passant-ho més malament a mesura que passaven els minuts. Sense la referència de Benzema a dalt, els blancs trobaven molta menys sortida i els costava Déu i ajut superar el mig del camp.

La primera ocasió clara dels verd-i-blancs va ser una gardela de

Benzema es va lesionar al final del primer temps per una trepitjada al dit petit d’una mà

Guardado des de la frontal de l’àrea que no va trobar porteria. Aviat arribaria el gol de l’empat de Canales a passada de Lo Celso, un gol amb suspens perquè el va ratificar el VAR, que va donar per bona la posició del càntabre, ja que més endarrerit Carvajal.

Amb l’1-1 el Betis va buscar el partit. Solari va posar en acció primer Ceballos i després Brahim. La jugada li va sortir bé perquè el Madrid es va alliberar del domini. Carvalho va fer una falta imprudent i Ceballos va sentenciar.

??  ??
 ?? MARCELO DEL POZO / REUTERS ?? Dani Ceballos demana perdó a la que havia estat la seva afició després de materialit­zar el gol de la victòria del Reial Madrid
MARCELO DEL POZO / REUTERS Dani Ceballos demana perdó a la que havia estat la seva afició després de materialit­zar el gol de la victòria del Reial Madrid