La Vanguardia (Català)

Espanya també guanya Islàndia

Espanya consolida el lideratge amb una sòlida victòria d’ofici

-

La selecció espanyola comença a agafar velocitat de creuer. A adquirir aquell to caracterís­tic dels aspirants a títols, que conjuguen solidesa defensiva, regularita­t en el joc i molt caràcter. Contra Islàndia, els hispans passaven una revàlida per mesurar la seva fortalesa, i la van resoldre amb nota gràcies a un handbol madur, ràpid i efectiu.

A l’estudiós Jordi Ribera, anomenat el professor –no només pel seu perfil–, li va tornar a funcionar la llibreta, fruit de l’observació i l’anàlisi: davant la duresa i rudesa defensiva d’Islàndia va plantejar un partit rapidíssim. D’entrada va posar Sarmiento, el més distribuïd­or i fintador dels seus centrals, el va acompanyar de Daniel Duixebàiev, lateral de ràpids desplaçame­nts, i va treure punta al contraatac habitual per doblegar els volcànics nòrdics. En una primera onada se’n va anar de dos (8-6), amb l’aportació dels gols de Dani i Ferran Solé, una altra vegada esmolat; i en una segona accelerada, ja amb Raúl Entrerríos i Joan Cañellas en pista, Espanya va recórrer a la velocitat de circulació –excepciona­l el central blaugrana amb la batuta– i va treure encara més suc als contraatac­s (8/9) per anar-se’n de cinc gols en arribar al descans (19-14) amb un joc vertiginós. Com no, amb actuació destacada de les seves fletxes, Solé, Ángel Fernández, Aitor Ariño i Aleix Gómez, que aportaven deu dels 19 gols hispans.

Tot i això, amb el +5, Espanya no va poder estar tranquil·la. Impulsada per Aron Pálmarsson, Islàndia no tirava la tovallola i s’acostava a tres gols (19-16) en la represa. Els hispans necessitav­en imposar el seu tempo. Ribera va esprémer la llibreta, va mirar l’ampli fons d’armari i va donar entrada a Corrales per un desdibuixa­t Pérez de Vargas (tres aturades al primer temps), a Adrià Figueras al pivot per Aginagalde buscant més mobilitat i a Ángel Fernández en l’extrem esquerre, i Espanya va tornar a enlairar-se amb un 5-1 que la va portar a una màxima renda de +7 (27-20) per encarar l’últim quart.

Malgrat l’ensurt d’un 0-4 islandès, la selecció espanyola es va refer amb ofici, sense angoixar-se, i va replicar amb un 4-1, amb tres gols d’un sensaciona­l Sarmiento, per tornar la calma a la pista i rearmar-se moralment per als dos xocs clau: contra Macedònia (dimecres) i Croàcia (dijous).

Espanya: Pérez de Vargas, Solé (5, 1p), Gurbindo, Sarmiento (4), Dani Duixebàiev (2), Ariño (3), Aginagalde (3); Corrales (ps), Fernández (3), Raúl Entrerríos (4), Alex Duixebàiev, Cañellas (2), Viran Morros, Aleix Gómez (4, 1p), Guardiola i Adrià Figueras (2).

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain