La Vanguardia (Català)

Els temes del dia

- Joaquín Luna

El final de les declaracio­ns davant del Suprem dels acusats pel judici de l’1-O, i el començamen­t d’una nova edició del Mobile World Congress amb el 5G com a bandera.

Les primeres cites al segle XXI són un bunyol i no és estrany que el meu amic Facund, xaparro, gasiu i apostador, estigui desanimat i hagi desistit de buscar nòvia. “Arriben i ho saben tot de mi. I així no hi ha manera que descobreix­in el que porto dins, que és molt i molt gran”.

Al Facund li passa el que em passa a mi. Coneixem una dona i l’últim que se’ns ocorre és el primer que es fa al segle XXI: buscar a la xarxa el rastre de la persona. I mira que és maco naufragar al Cantàbric sense armilla salvavides! L’emoció de les primeres cites és inigualabl­e (i els desenganys, no diguem). La gent és molt trending topic i el que és més educat és acudir a l’envit amb el màxim de dades recopilade­s gràcies a les xarxes.

–Veig que no t’has molestat a saber qui soc.

Aquí és on el meu amic Facund i jo comencem malament moltes primeres cites. No només no busquem res –la qual cosa és interpreta­da com a desinterès–, sinó que ens sembla groller robar informació en lloc de preguntar, indagar i anar a cegues.

Cal informar-se abans o descobrir després? Un és partidari de la segona opció perquè provoca sorpreses i les sorpreses donen joc. Les dades de la xarxa resten espontaneï­tat:

–Metge forense? Jo et feia advocada de l’Estat en excedència.

Si en el perfil a les xarxes apareixen fotografie­s d’una dona muntant en bicicleta per un camí de cabres, rient en una canoa o a punt de saltar en paracaigud­es amb el polze alçat, com pot dir un la veritat: soc un perfecte dropo? La informació prèvia acaba, paradoxalm­ent, per augmentar les possibilit­ats d’espifiar-la.

–Sempre vas a una primera cita en bermudes i unes Stan Smith?

Si aquesta primera cita té per escenari un restaurant, el millor és anar sense dades per evitar les sobreactua­cions. La gent va amb ganes d’agradar, el que avui se’n diu triomfar, per bé que de vegades sembli el contrari.

–I a la teva família hi ha més empassa-sabres que s’emporten el menjar a la boca amb un ganivet?

–Ui, hauries de veure el meu tete brandant el ganivet del peix quan parlem de política.

Diuen algunes amigues que li perdonen tot a un home que acaben de conèixer tret que mengi amb la boca plena, se serveixi el primer, es moqui amb el tovalló, tingui pèls abundants a les orelles, tracti de tu els maîtres venerables, miri missatges al mòbil cada cinc minuts i faci la pregunta del milió d’euros:

–Tu, que saps com acabarà la nit... demano allioli?

Les primeres cites poden acabar bé o amb allioli, però és un error anar amb els deures fets, el partenaire googlejat i la tàctica de sempre. En això, les coses com són, els milionaris són molt oberts:

–El més important és l’interior de cadascun de nosaltres...

Elles li perdonen tot a una primera cita tret que se serveixi el primer, mengi a boca plena, miri el mòbil...

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain