La Vanguardia (Català)

Solari perilla

Solari ja sap de primera mà que el president blanc torna a estar inquiet

- CARLOS NOVO

Les tres orelludes aixecades aquests anys pel club blanc no han impedit que Florentino Pérez mantingui la seva habitual relació d’amor odi amb la banqueta, com va demostrar acomiadant fulminantm­ent Julen Lopetegui, tot un avís per Santiago Solari, la continuïta­t del qual es troba en l’aire malgrat que l’equip continua viu en les tres competicio­ns.

La victòria del Barcelona ahir a Sevilla obliga avui el Reial Madrid a guanyar al Ciutat de València per mantenir un mínim d’esperances en la seva baralla per la Lliga. A 12 punts del líder, una nova ensopegada contra el Llevant gairebé faria intranscen­dent el clàssic de dissabte vinent al Bernabeu per a l’equip blanc. A Solari li ha arribat l’hora de la veritat. L’entrenador va sortir molt tocat de la derrota de diumenge al Santiago Bernabeu contra el Girona i sap que el seu futur es juga en els deu dies vinents, en els dos clàssics de la setmana que ve i contra l’Ajax en la tornada dels vuitens de la Champions. Solari va ser convocat a un sopar amb Florentino Pérez dimarts passat. En aquest, a més del president i l’entrenador, hi van assistir el director general, José Ángel Sánchez, i el director de futbol, Ramón Martínez. No es va prolongar més enllà de les dues hores, però tot va quedar molt clar. No hi haurà més oportunita­ts.

En el sopar es van tocar tots els temes difícils per al club blanc i a Solari se li va dir que els dirigents no van entendre la seva política de rotacions contra el Girona. Segons el parer del president, són tres punts que poden haver costat la Lliga. En particular, va resultar incomprens­ible a la T4 del Bernabeu (la zona de comandamen­t) la suplència de Vinícius, un jugador sobre qui pivota tot el joc d’atac i que amb 18 anys Florentino Pérez i els seus col·laboradors creuen que no necessitav­a descans malgrat que ja sumava 12 titularita­ts seguides.

En la reunió també hi van portar a col·lació els altres grans temes que preocupen el madridisme i que estan en vista de tots: la postergaci­ó d’Isco (aquí Solari ho tenia més fàcil perquè fa dues setmanes que el malagueny està lesionat) i la baixíssima forma de Marcelo, que tot i així va ser titular al Camp Nou en l’anada de la semifinal de la Copa.

Fonts que saben el que es va tractar asseguren que Solari es va mantenir ferm en les seves idees i va dir que no pensa canviar-les. Creu que té a favor seu tota la plantilla perquè el seu actiu més important és haver estat just amb els jugadors. L’entrenador argentí va oferir ahir la seva primera roda de premsa després de la reunió i lògicament va guardar silenci sobre el partit. “El que vaig parlar amb el president pertany a la intimitat”, va afirmar.

Santiago Solari va aprofitar la seva presència davant els mitjans per afegir-se a la campanya de victimisme en la qual està immers el club d’un temps ençà. Les queixes aquest cop van venir a tomb pels horaris, un tema ja recurrent per al tècnic. Quan se li va preguntar què li semblava jugar a les 20.45 hores de diumenge quan el Barcelona ho havia fet a les 16.15 hores del dia anterior, va recórrer a la ironia: “El calendari és curiós, ens resulta molt divertit. Nosaltres no vam triar jugar en circumstàn­cies diferents però ens ho prendrem com un repte major”.

 ?? JAVIER LÓPEZ / EFE ?? Santiago Solari ahir en un moment de l’entrenamen­t a la ciutat esportiva del Reial Madrid a Valdebebas
JAVIER LÓPEZ / EFE Santiago Solari ahir en un moment de l’entrenamen­t a la ciutat esportiva del Reial Madrid a Valdebebas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain