La Vanguardia (Català)

El PDECat defensa anar a totes les eleccions amb “totes les conseqüènc­ies”

- Redacció

En plena lluita dins de l’espai postconver­gent per confeccion­ar les llistes per a les eleccions generals, municipals i europees, el president del PDECat, David Bonvehí, va proclamar ahir la voluntat del partit de presentar-se a totes les eleccions amb “totes les conseqüènc­ies”. “Els demòcrates ens presentare­m a les tres pròximes cites electorals amb l’esperit de JxCat”, va garantir durant una convenció municipali­sta celebrada a Vic, tot i que sense aclarir com es concretarà la negociació que s’està duent a terme amb l’entorn de Carles Puigdemont, representa­t per JxCat i la Crida Nacional per la República.

En espera de com evolucione­n les negociacio­ns entre totes les parts, alguns van voler interpreta­r les paraules de Bonvehí com l’advertimen­t que, amb acord o sense, el PDECat serà present en totes les convocatòr­ies electorals, mentre la vicepresid­enta del partit, Míriam Nogueras, molt pròxima a l’expresiden­t de la Generalita­t, explicava que divendres a Soto del Real Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull els havien instat a “anar junts” i “acabar el que ells van començar”. En el mateix acte, el mateix Puigdemont, a través d’un vídeo, va defensar la necessitat que el PDECat es doti d’unes llistes municipals amb una “mirada àmplia, molt transversa­l”, amb voluntat de sumar i sense “tancar-se en el sectarisme”. I l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, va reclamar “generosita­t” al partit perquè no hi hagi “baralles” per les candidatur­es.

En aquesta espècie d’encreuamen­ts d’indirectes entre uns i altres també hi va intervenir Artur Mas, en el seu cas a través de declaracio­ns a RAC1, en què va assegurar que Puigdemont “no pot ni ha de decidir sol” la llista que el PDECat i l’espai que represente­n JxCat i la Crida Nacional per la República busquen acordar per a les eleccions generals i que aquests últims han proposat que l’encapçali Jordi Sànchez. Mas, que participa en les negociacio­ns en representa­ció del PDECat, va precisar que “Puigdemont no pot decidir la llista sol, ni ha de fer-ho, perquè el criteri d’una persona no sempre és el millor”, i va afirmar que “aquestes decisions cal agrupar-les dins de les sensibilit­ats” del partit i no poden ser en cap cas individual­s.

CRITERIS DIFERENTS Mas adverteix Puigdemont que “no pot ni ha de decidir sol la llista del 28-A”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain