La Vanguardia (Català)

L’estil de les cinc actrius nominades als Oscars que se celebren aquesta nit

Les intèrprets nominades han mostrat les seves preferènci­es a l’hora de vestir a les gales a què han anat les últimes setmanes

- RODIN ECKENROTH / AFP NEIL HALL / EFE

Glenn Close (La esposa ideal), Lady Gaga (Ha nacido una estrella), Yalitza Aparicio (Roma), Olivia Colman (La favorita) i Melissa McCarthy (¿Podrás

perdonarme algun dia?) competeixe­n aquesta nit pel premi a la millor actriu i per ser l’estrella de la gala. Els Oscars constituei­xen un negoci milionari en el qual la indústria de l’entretenim­ent s’ho juga tot, igual que la moda. Les firmes es barallen per vestir les nominades, i aquestes (amb els seus estilistes) han d’encertar en l’elecció. Tenir el millor look a la catifa vermella va més enllà de la bellesa, l’elegància, fins i tot de l’Oscar.

Aquest any les cinc actrius nominades no responen al cànon de bellesa

made in Hollywood (per definirho d’alguna manera), però tenen un estil personal, que han mostrat a les gales a les quals han anat aquestes últimes setmanes. La veterana Glenn Close (72) es troba molt còmoda amb el vestit pantaló, Els ha lluït en blanc o el tons metal·litzats. Només ha portat vestits als Globus d’Or (capa de vellut negre d’Armani) i als Bafta (vestit negre amb detalls de pedreria d’Alexander McQueen). Lady Gaga (32) ja no és aquella excèntrica que en uns Grammy va portar un vestit de carn crua. En les seves últimes aparicions ha apostat per primeres firmes com Valentino, Celine, Dior, Ralph Lauren, Calvin Klein o Louis Vuitton. I gairebé sempre de blanc.

Yalitza Aparicio (25) també s’ha deixat estimar per les grans firmes. La mexicana, debutant en aquest tipus de gales, ha lluït looks molt diferents, buscant el seu estil: des d’un vestit platejat de Miu Miu als Globus d’Or, al vermell d’Alberta Ferretti als Bafta. Melissa McCarthy (48) té clara la línia que més li afavoreix, ajustada o frunzida sota el pit, i també el color amb què se sent més còmoda, el negre. En aquestes setmanes de premis Olivia Colman ha estat l’actriu més discreta. Només dues aparicions, als Globus d’Or amb un vestit negre de Stella McCartney i als Bafta amb un disseny bicolor d’Emilia Wichstead.

Aquesta nit, a la catifa vermella es veurà si les cinc continuara­n fidels al seu estil o si donaran alguna sorpresa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lady Gaga Yalitza Aparicio
Lady Gaga Yalitza Aparicio
 ?? JEAN-BAPTISTE LACROIX / AFP ?? Glenn Close
JEAN-BAPTISTE LACROIX / AFP Glenn Close
 ??  ?? Olivia Colman
Olivia Colman
 ?? NEIL HALL / EFE ?? Melissa McCarthy
NEIL HALL / EFE Melissa McCarthy
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? ISABEL CLARÓS
Barcelona ??
ISABEL CLARÓS Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain