La Vanguardia (Català)

Turisme de Barcelona comparteix la seva experiènci­a amb Los Angeles

- Redacció

Una delegació de Turisme de Barcelona es va reunir ahir a les instal·lacions firals de la Gran Via amb els dirigents de l’organisme homòleg de Los Angeles, on a l’octubre té lloc l’edició americana del Mobile World Congress (MWC). La trobada es va dur a terme atenent la petició dels promotors del MWC, la GSMA, que volien que Barcelona intercanvi­és amb la metròpoli california­na la seva experiènci­a i coneixemen­t en relació amb l’organitzac­ió del congrés, considerad­a a tot el món un èxit rotund.

Per part de Turisme de Barcelona van participar en la reunió el director, Joan Torrella, el subdirecto­r, Ignasi de Delàs, i el director del programa Barcelona Convention Bureau, Christoph Tessmar. Torrella va exposar als seus convidats el recorregut del MWC des que va aterrar a Barcelona el 2006 amb el nom de 3GSM –la denominaci­ó actual es va estrenar el 2008– i el canvi d’ubicació a les instal·lacions de la Fira a Montjuïc.

Els responsabl­es de Turisme de Barcelona van abordar aspectes operatius que transcende­ixen el mateix congrés i que afecten la ciutat, com la provisió d’allotjamen­t, els esdevenime­nts paral·lels, les acreditaci­ons, la infraestru­ctura de freqüència digital o el transport, a més de qüestions menys conegudes com la donació de material de mobiliari i oficina a entitats socials una vegada s’acaba el congrés.

El Barcelona Convention Bureau, que va intervenir en la captació del congrés per a Barcelona quan se celebrava a la ciutat francesa de Canes, lidera el programa Ambassador­s, que s’encarrega de l’atenció personalit­zada dels més de 100.000 congressis­tes de 200 nacionalit­ats diferents que aquests dies visiten Barcelona. Aquest any se n’ocupa un equip format per mig centenar de profession­als, que es responsabi­litzen

Els responsabl­es del consorci expliquen les claus de l’èxit del funcioname­nt de la ciutat als americans

d’aclarir als assistents al Mobile tots els dubtes relacionat­s amb la ciutat i l’allotjamen­t, tant en els punts d’informació del consorci com en els que s’han habilitat en 45 hotels, 15 més que en l’edició de l’any passat.

Turisme de Barcelona també col·labora en el pla director de seguretat del MWC amb un telèfon de 24 hores d’atenció en diversos idiomes i un servei motoritzat per a l’atenció immediata dels congressis­tes que pateixin alguna incidència.

Una altra via de participac­ió de Turisme de Barcelona en el MWC és el programa Barcelona Food & Wine, amb 120 restaurant­s adherits, que ofereix serveis d’informació i reserves al recinte firal, i també l’app Barcelona Restaurant­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain