La Vanguardia (Català)

Detinguda la fugitiva del triangle mortal

La policia local arresta Sandra Jacas, que va fugir dijous abans de saber el veredicte que la declarava culpable de matar la seva exparella

- TONI MUÑOZ Barcelona

La fuga de Sandra Jacas ha arribat al final. La policia local de Sant Pere de Ribes la va detenir ahir al barri de Roquetes en una zona pròxima a casa seva. Contra ella pesava una ordre de detenció després que dijous no es va presentar a la sessió en què un jurat popular la va declarar culpable d’haver assassinat el seu exnòvio juntament amb qui llavors era la seva parella.

Sandra Jacas estava en llibertat després de passar uns mesos a la presó, ja que l’instructor tenia dubtes sobre la seva implicació directa en el crim. Dijous, tot i això, després d’una setmana de judici, el jurat va considerar provada la seva culpabilit­at en l’assassinat tot i que Jacas no va arribar a sentir el veredicte, ja que no hi va anar. Des d’aleshores tenia una ordre de crida i cerca. Els seus familiars quan van ser requerits pel tribunal van negar tenir-ne notícies, igual que el seu advocat, que davant la jutgessa va al·legar que no havia pogut contactar amb Jacas perquè no tenia telèfon mòbil. En realitat, no havia anat gaire lluny i pel que sembla tampoc no s’havia amagat gaire. Es va quedar a Roquetes, un barri on la seva família gaudeix d’una posició hegemònica. Un veí la va veure al carrer i va avisar la policia local que la va acabar detenint. En aquell moment la dona va assegurar que el seu advocat no l’havia avisat que s’havia de presentar davant el tribunal, ni tampoc sabia que l’estiguessi­n buscant.

Era la fi d’una fuga de pocs dies, però en realitat era l’últim capítol d’un triangle amorós que va acabar en mort. El 2016 Jacas simultanie­java dues relacions amb Manuel Cardenal i José Solano. La dona, a qui durant el judici han definit com “extremamen­t tòxica, possessiva, manipulado­ra i violenta” havia iniciat la convivènci­a amb Manuel Cardenal però es resistia a perdre en José, a qui continuava contactant i mirava de posar gelós per evitar que es distanciés d’ella. “La meva Jaca”, així l’anomenava ell.

El maig del 2016 Jacas va telefonar a en José mentre estava amb Cardenal, cosa que va desencaden­ar una baralla al carrer que després es va traslladar al pis d’ella, on en José va rebre quatre ganivetade­s. Malgrat que Cardenal va confessar el crim, en el judici es va retractar i va incriminar Jacas. El jurat va determinar que van ser tots dos. La roba de la dona va aparèixer plena d’“esquitxade­s de projecció”, cosa que fa pensar que era molt a prop en el moment de l’apunyalame­nt i al cadàver d’en José no hi havia rastres de defensa. La conclusió és que mentre un li clavava les punyalades l’altre el subjectava. Després van deixar tirat el cos en un descampat.

Tot i que tenia una ordre de detenció, va dir a la policia que “no sabia”que l’estiguessi­n buscant

 ?? LV ?? Sandra Jacas durant el judici que ha tingut lloc aquesta setmana a l’Audiència de Barcelona
LV Sandra Jacas durant el judici que ha tingut lloc aquesta setmana a l’Audiència de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain