La Vanguardia (Català)

Jaume Peral, nou director general de Catalunya Comunicaci­ó

- Redacció

El conseller delegat del Grup Godó, Carlos Godó, ha nomenat Jaume Peral com a director general de Catalunya Comunicaci­ó. Aquest càrrec comporta assumir la direcció de RAC1, RAC105 i 8tv. Peral substituir­à en el càrrec Ramón Rovira a partir de l’1 de març, ja que recentment ha estat nomenat adjunt a la presidènci­a i director de relacions institucio­nals del Grup Godó.

Entre les funcions de Peral hi haurà la de mantenir i reforçar el lideratge de RAC1 com a emissora més escoltada de Catalunya i també pilotar la transició de RAC105 cap a un nou model que porti aquesta emissora a recuperar una posició rellevant en el panorama de la ràdio musical a Catalunya.

Jaume Peral és periodista, i va començar la seva activitat profession­al el 1984 com a redactor d’informatiu­s de Radio Cadena, a Girona. També va ser correspons­al de l’agència Efe i de Ràdio 4. El 1988 va ocupar el càrrec de delegat de Catalunya Ràdio a Girona, i des de l’any 1990 fins al 1992 va ser redactor de la ràdio pública a Madrid.

El 1992 va ser el coordinado­r de Catalunya Informació coincidint amb la posada en funcioname­nt d’aquesta emissora informativ­a. Entre l’any 1993 i finals del 1995 va dirigir les seccions d’economia, societat i política. Fins a l’any 1998 va ocupar la sotsdirecc­ió d’informatiu­s de Catalunya Ràdio, i a finals d’aquest mateix any el van nomenar director dels serveis informatiu­s de la cadena pública catalana.

El novembre del 2005 es va traslladar a Televisió de Catalunya com a director de comunicaci­ó. L’abril del 2011 va ser redactor del programa Parlament fins al maig del 2012, quan va ser nomenat director dels serveis informatiu­s de TV3. El 2016 el consell de govern de la CCMA el va nomenar director de Televisió de Catalunya. Durant el mes d’abril del 2017 va assumir la direcció del màster en Periodisme Multiplata­forma de la CCMA. A començamen­ts del mes de gener del 2018, Peral es va incorporar al Grup Godó com a subdirecto­r de RAC1 i RAC105.

 ?? Jaume Peral ??
Jaume Peral

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain