La Vanguardia (Català)

Clàssica

- MARICEL CHAVARRÍA

BOSTRIDGE I MEHLDAU, HA NASCUT UN TÀNDEM. Després de veure’s actuar a Alemanya fa quatre anys, el pianista i compositor Brad Mehldau –a qui L’Auditori dedica el retrat d’artista jazz– i el tenor Ian Bostridge es van confessar admiració mútua. Van iniciar una correspond­ència sobre la passió en comú: la música en el vessant més ampli, de Bach al jazz, i Mehldau va compondre cançons pensant en Bostridge. Això va donar lloc a un cicle sencer que el duo presenta en públic aquest 2019. Un encàrrec del Carnegie Hall i altres sales de prestigi que arriba a Barcelona, amb una primera part de lieder de Schumann.

26/II. L’AUDITORI. 20 HORES

LES XARXES QUE VAN ENALTIR L’ESTRELLA DEL

PIANO. Valentina Lisitsa, la primera estrella d’internet de la clàssica –400.000 seguidors i 147 milions de visites– debuta al Palau de la Música. La pianista ucraïnesa que resideix als EUA es va fer famosa en línia, i va convertir el seu èxit en una carrera mundial. Al Royal Albert Hall va deixar escollir el programa a un públic de 8.000 persones. Especialis­ta en Rakhmànino­v i autors minimalist­es, al Palau farà un programa mainstream: Clar de lluna, de Beethoven; la suite Orfeó, de Philip Glass; Quadres d’una exposició, de Mussorgski, i el Trencanous, de Txaikovski.

25/II. PALAU DE LA MÚSICA CATALANA. 20 HORES

I L’ALTRA VALENTINA! La casualitat ha volgut que L’Auditori programi una altra pianista, Valentina Diaz-Frenot, amb una carrera més analògica. Aquesta digna representa­nt de l’escola pianística argentina –va ser alumna a Buenos Aires de Roberto Caamaño–, va guanyar concursos per la interpreta­ció de música espanyola i a França per Faure. El seus forts han estat la ràdio, la tele i les sales de concerts. Tocarà Haydn, Scriabine, Debussy i Guastavino.

27/II. L’AUDITORI. 20 HORES

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain