La Vanguardia (Català)

On és el nen?

La Filmoteca continua el cicle de les millors pel·lícules del 2018 amb la russa ‘Neliubov’

-

Arriba als últims dies un dels cicles més interessan­ts de la Filmoteca, el que agrupa les considerad­es millors pel·lícules de l’any passat, segons les votacions dels crítics dels mitjans de comunicaci­ó. La llista d’aquest any ha inclòs obres de directors com Todd Haynes, Agnès Varda, Philippe Garrel, Hong Sang-soo, Paul Schrader, Luca Guadagnino, Paul Thomas Anderson o Pawel Pawlikowsk­i, entre d’altres.

Avui (19 h) és el torn de Neliubov (Sin amor) del rus Andréi Zviagintse­v, un graó més en una obra consagrada a reflectir la descomposi­ció de la societat, especialme­nt la russa. Aprofundin­t en les seves caracterís­tiques llargues panoràmiqu­es de la natura, el cineasta ens ensenya la crueltat que plana al voltant d’una parella que tramita el divorci, units només per un pis en venda que gairebé no trepitgen i un nen de 12 anys, superat per la situació, que un dia, de sobte, desapareix. Els voluntaris d’una associació ajuden la família a intentar trobar-lo. “A Rússia, cada dia despareixe­n 300 persones, tantes com si s’estavellés un Boeing 747, i moltes d’elles són menors”, assegura el director. Les autoritats russes es van enfadar molt amb el cineasta pel seu anterior film, Leviatán, tant que Neliubov va haver de ser coproduït per altres països europeus (Bèlgica, Alemanya i França).

Neliubov es tornarà a projectar el dijous 28 (20 h) i, dimarts 26, encara es podrà veure The Florida project, de Sean Baker.

 ??  ?? ‘NELIUBOV’. FILMOTECA DE CATALUNYA. PL. SALVADOR SEGUÍ, 1-9. 19 HORES
‘NELIUBOV’. FILMOTECA DE CATALUNYA. PL. SALVADOR SEGUÍ, 1-9. 19 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain