La Vanguardia (Català)

Hey Messi

- Joan Josep Pallàs

“La cobertura de les bandes ja no la fan tan bé com abans. No sé si és perquè els defenses centrals no estan atents o si és perquè Busquets està cansat, però tapen malament els centres del rival”. I d’això en diuen tenir amics. José Edmílson, col·laborador del FC Barcelona, va subratllar els defectes del Barça en la prèvia del partit contra l’Olympique, equip en què també va jugar. Els consells del brasiler no van fer efecte a Lió però és obvi, veient la primera part d’ahir, que el seu diagnòstic no anava del tot desencamin­at. El problema és que ens ho expliqui Edmílson, un paio expert en denúncies en pròpia porta, recordin si no la famosa xivatada de l’ovella negra. Un tiroteig dins el vestidor. Al Sánchez Pizjuán Navas va entrar com un coet al primer gol per la banda dreta i Sarabia va penetrar sense oposició pel mateix flanc per donar-li el segon fet a Mercado. A l’altre carril Promes i Wöber corrien com llebrers, a camp obert.

La culpa no és de Busquets. El migcampist­a necessita ordre al seu voltant i Arturo Vidal no l’hi dona precisamen­t. Tampoc Coutinho és un futbolista entregat a les cobertures i si tot es barreja amb una galopada mal acabada d’Alba en el replegamen­t defensiu, es converteix tot plegat en la típica retirada d’atracament-de-banc-amb-cotxeque-no-acaba-d’arrencar: cadascú per la seva banda i ja us ho fareu. Valverde, que compta els dies per a la tornada d’Arthur (mare meva el que fan una vocal de menys i una h de més, Arturo), va moure l’equip al descans i el panorama es va transforma­r.

No és que la metamorfos­i fos estratosfè­rica però almenys les contres del Sevilla van ser reduïdes a paràmetres suportable­s i a Messi se’l va veure més còmode, sensació que en el seu cas anuncia tota mena d’aventures, totes bones. “Sempre Messi”, primer tuit; “l’amo del joc”, segon; “jojojo”, el tercer... Van ser els tres tuits que va encadenar Mascherano des d’allà on sigui (creiem que de gira a Dubai amb el seu equip xinès) coordinat amb els gols del seu amic mentre anaven caient. Diuen que s’han esgotat les paraules per definir Messi i és cert. Servidor ara es distreu

Edmílson, expert en inoportune­s denúncies, va dir que el Barça té un problema a les bandes: el Sevilla ho va certificar

comparant-lo amb moments íntims de felicitat, com quan escoltes els primers compassos de Hey Jude i entra a escena la pandereta.

Al marge de Messi, que és molt marge, cal celebrar el partit de Piqué com a confirmaci­ó d’una temporada sensaciona­l i el perfecte aterratge d’Aleñá al partit. El del planter ja forma part del grup.

Messi va alegrar el dia a Mascherano, Piqué va de recital en recital i Aleñá és un fruit del planter espectacul­ar

 ?? RAÚL CARO / EFE ?? Valverde va fer entrar Aleñá quan faltaven 15 minuts per al final
RAÚL CARO / EFE Valverde va fer entrar Aleñá quan faltaven 15 minuts per al final
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain