La Vanguardia (Català)

“És per a petits”

Pau Gasol es queda sense jugar contra Marc i critica el joc de l’NBA

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Pau Gasol està vivint un calvari en el seu tercer any als Spurs de San Antonio: gairebé no juga gens. Tot just entra en les rotacions de Gregg Popovich i ahir es va quedar sense jugar ni un minut en el partit contra el seu germà Marc, en la derrota a la pista dels Toronto Raptors (120-117). En els 8 partits del mes de febrer, el més gran dels Gasol només ha disputat tres minuts, i en els altres cinc n’ha jugat una mitjana que no arriba als 8 minuts per matx... Ahir, finalment, va esclatar.

“És decebedor, perquè soc un competidor i si estic sa sempre vull jugar i aportar”, va expressar enfadat el pivot de Sant Boi en declaracio­ns a l’agència Efe. Pau Gasol considera que és víctima del nou estil de joc que s’està implantant a l’NBA: “La lliga està canviant cap a un joc de [jugadors] petits. És difícil veure equips amb dos [jugadors] grans a la pista, i això limita molt les opcions per als jugadors grans”, es justifica Pau, que amb 38 anys –camí dels 39, al juliol– cada vegada s’està veient més relegat en l’equip.

L’estadístic­a no enganya: Pau Gasol va arribar als Spurs el mes de juliol del 2016. El seu primer any va disputar 64 partits i una mitjana de 25,4 minuts; el 2017, 77 partits i una mitjana de 23,5 minuts, i aquest 2018, després de perdre’s gairebé un mes per lesió, acumula 26 partits i una pobra mitjana de 12,5 minuts, amb una aportació cada vegada més limitada: 4,4 punts, 4,7 rebots, 1,9 assistènci­es, 0,2 recuperaci­ons i 0,5 taps.

El gran dels Gasol començava la temporada com un dels jugadors importants de la banqueta dels Spurs, cridat a encapçalar les rotacions. Ara bé, Popovich l’ha relegat a un paper residual, gairebé anecdòtic. Tot i així, Pau creu que encara té corda per continuar aportant la seva qualitat a l’equip. “Crec que puc continuar jugant i contribuin­t a un alt nivell ajudant l’equip, i espero que això és el que passi aviat”, comentava el pivot, que està disputant la seva 17a temporada a l’NBA.

La situació complicada que està vivint Pau Gasol ha incrementa­t els rumors sobre una possible sortida dels Spurs. L’1 de març es tanca el període perquè els agents lliures signin amb altres equips. Seria la seva oportunita­t, després que es tanqués el mercat de traspassos a començamen­ts de febrer i veure frustrada la seva petició de marxar a una altra franquícia.

Segons va informar la cadena ESPN, Pau va demanar als responsabl­es de l’equip texà que el traspasses­sin a un altre equip. Els Spurs haurien sondejat el mercat, però els 16 milions de dòlars que cobra el pivot de Sant Boi de Llobregat són una barrera que dificulta la incorporac­ió a qualsevol altra franquícia, en una competició amb sostre salarial. L’import màxim que un equip pot gastar en salaris dels seus jugadors és de 101,8 milions de dòlars.

 ?? WARREN TODA / EFE ?? Els germans Gasol, Pau (esquerra) i Marc, només es van creuar en les salutacion­s dels prolegòmen­s
WARREN TODA / EFE Els germans Gasol, Pau (esquerra) i Marc, només es van creuar en les salutacion­s dels prolegòmen­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain