La Vanguardia (Català)

Barça i Liceo no fallen i reediten la final del 2018

- Barcelona

Barça Lassa i Deportivo Liceo es tornen a trobar avui (Olímpic de Reus, 17 h) en una final. Un clàssic que no falla mai. La segona d’aquesta temporada –la Supercopa va caure per l’equip gallec (2-3)–, i la sisena en què es juguen la Copa del Rei –totes van ser per als catalans–, en la reedició de la final del 2018 a Lloret de Mar (2-1). Els blaugrana es van desfer del Recam Làser Caldes amb més problemes dels previstos (0-1), mentre que el Deportivo Liceo va vèncer el Lleida Llista Blava, l’altra revelació, per 3-1.

En la primera semifinal, els gallecs van remuntar el gol del Lleida, de Candanedo, de penal (28), amb dos gols en un minut, de Dava Torres i Carlo Di Benedetto, en el 33. El Lleida va pressionar en el tram final, Albert Folguera se la va jugar atacant sense porter, però va encaixar el 3-1 a l’últim minut, obra de Miras. El Liceo buscarà la seva 10a Copa, que no guanya des del 2004.

Per la seva part, el Barça Lassa es va imposar al Caldes amb moltes dificultat­s. Va obrir el marcador Pablo Álvarez (23) rematant una bola penjada per Pau Bargalló, i va assegurar João Rodrigues (35) amb una passada també de Bargalló. El Caldes va ajustar el marcador amb l’1-2 de Xavi Rovira de falta directa a 9m del final.

Final inèdita a la Copa de la Reina L’Olímpic de Reus servirà com a preàmbul de la final masculina el duel final de la Copa de la Reina (15 h) entre el Cerdanyola i el Gijón, un xoc inèdit en les 14 edicions. Per a les vallesanes, que van derrotar en semifinals el Voltregà als penals (4-4 al final dels 50m reglamenta­ris), serà la segona final, després de la que van guanyar el 2010. Per a les asturianes serà la 8a, després de vèncer el Vila-Sana (0-6).