La Vanguardia (Català)

Rècord de públic del futbol femení

El Barça colla el líder en un Metropolit­ano que supera un rècord mundial d’assistènci­a

- CARLOS NOVO Madrid

Va ser la gran festa del futbol femení i el Barcelona va acabar com a doble guanyador. El Wanda Metropolit­ano no es va omplir, però va estar ben a punt de fer-ho. De les 68.000 localitats de l’aforament, amb tot venut, finalment se’n van ocupar 60.739. Això suposa un rècord mundial en un partit entre clubs. L’anterior plusmarca espanyola s’havia fixat al gener a San Mamés amb els 48.121 aficionats que van veure el partit entre l’Athletic Club i l’Atlètic als quarts de final de la Copa de la Reina.

L’Atlètic arribava amb sis punts d’avantatge i a falta de sis jornades buscava donar un cop gairebé definitiu a la Lliga Iberdrola. El Barça no es va arronsar. Va anar de menys a més i es va acabar emportant la victòria amb tota justícia. Ara és a tres punts, amb opcions de lluitar pel campionat i amb el goal average favorable.

El Metropolit­ano va estar ben animat, però sense el punt d’agressivit­at que li dona el fons nord que coreja tota l’estona el Cholo Simeone. L’ambient va ser més festiu que dramàtic i malgrat tot el que es jugaven només hi va haver una targeta groga, per a Aleixandri, i potser va ser una mica exagerada. Es van aplaudir algunes accions del Barça i hi va haver xiulets gairebé impercepti­bles coincidint amb els canvis del Barça. Al final, hi va haver abraçades entre les jugadores al camp i des de les grades aplaudimen­ts per a totes. És una altra cosa.

L’Atlètic és el campió de les dues últimes lligues i va sortir al camp com a tal, disposat a dominar i sentenciar per la via ràpida. Les primeres oportunita­ts, ben neutralitz­ades per la portera Sandra Paños, van ser seves. El Barca va necessitar vint minuts per asserenar el joc i apropiar-se del mig del camp gràcies sobretot a la feina de la francesa Hamraoui. El pla era jugar llarg perquè la nigeriana Oshoala definís.

Si la primera part va ser igualada, a la segona el Barça va fer un pas endavant. L’equip català va entendre que l’empat no li servia de gran cosa i va sortir determinat a guanyar. Lola Gallardo, la portera andalusa de l’Atlètic, va ser determinan­t, amb diverses intervenci­ons, però al minut 65 va sortir malament després d’un córner picat per Losada, i Oshoala va fer el 0-1 al segon pal. Al cap d’uns minuts es va lesionar fent una rematada.

Després del 0-1 el Barça va optar per anar a buscar el segon en comptes de recular per defensar la renda. Va ser una bona decisió perquè l’Atlètic va notar el cop. Amb un Metropolit­ano cada vegada més silenciós va arribar el cop de gràcia quan faltaven deu minuts amb un mal refús d’Esther al pal. La pilota li va caure a Toni Duggan, que havia reemplaçat Oshoala, i només va haver de controlar i acompanyar cap a la xarxa amb serenitat. El Barça guanyava i donava un cop a la Lliga. L’Atlètic consumava, d’aquesta manera, una setmana negríssima.

Acabat el partit, tothom es felicitava per la xifra d’assistènci­a. Lluís Cortés, l’entrenador blaugrana, estava eufòric: “No era una final, però l’equip ha jugat com si ho fos. Era guanyar o deixar escapar la Lliga. La xifra d’assistènci­a és brutal”. Sánchez Vera, el tècnic local, va aparèixer resignat: “El Barcelona tenia avui un punt més. No sé si era la necessitat, però ens han superat i han estat millors. El resultat és just”.

 ??  ??
 ?? KIKO HUESCA / EFE ?? Imatge històrica per al futbol femení: les jugadores del Barça celebren un dels seus dos gols en un Metropolit­ano amb 60.739 espectador­s
KIKO HUESCA / EFE Imatge històrica per al futbol femení: les jugadores del Barça celebren un dels seus dos gols en un Metropolit­ano amb 60.739 espectador­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain