La Vanguardia (Català)

Desil·lusió perica

Els de Rubi cauen de penal en un mal partit i es compliquen molt les opcions europees

- ROBERTO RODRÍGUEZ

Amb un únic gol de Ben Yedder de penal i poca cosa més, el Sevilla posa fi a la ratxa de sis partits sense perdre de l’Espanyol i deixa els blanc-i-blaus despenjats de la possibilit­at de lluitar per les places europees al final de la temporada.

Amb ben poc es va emportar el Sevilla tres punts del RCDE Stadium, que fins ara presumia de ser el fortí en què l’Espanyol basava les seves opcions europees. L’equip de Caparrós va trencar la ratxa de sis partits sense perdre dels de Rubi, però en realitat va posar fi a molt més. Perquè amb el gol de Ben Yedder de penal, els espanyolis­tes es compliquen molt les opcions que encara tenien per somiar amb una cosa il·lusionant aquesta temporada.

Va faltar atreviment i claredat ofensiva a l’Espanyol, davant un equip que arribava enmig d’una tempesta de canvis després d’una dolorosa eliminació europea. El partit exigia vehemència, però l’Espanyol va ser un equip excessivam­ent dòcil. Va viure a la mercè de la proposta sevillista, pràctica i sense la vocació ofensiva pregonada per Machín, durant massa minuts. I quan el resultat es va posar en contra seu, la reacció no va ser prou com per aconseguir ni tan sols un punt.

La realitat del Sevilla obligava a ser caut. Però Rubi va pecar de respectuós davant un equip que va arribar a Cornellà com una incògnita. L’enèsima tornada de Caparrós després de la destitució de Machín va oferir un equip sense l’autoestima del passat, però amb individual­itats per fer patir a la mínima badada. Malgrat que ha perdut les il·lusions d’un títol aquesta temporada amb l’eliminació de l’Europa League, els sevilliste­s es refermen en llocs europeus amb aquest resultat.

Rubi va ser tan prudent com va prometre i va triar Granero en lloc de Melendo, però mantenint dos extrems a les bandes. El tècnic tenia por de córrer riscos per dins que propiciess­in contraatac­s d’un equip tan ràpid amb carrilers molt alts. Però l’Espanyol no va aconseguir viure tranquil davant un Sevilla que, sense enlluernar, va generar més perill.

Els visitants van intentar demostrar que la derrota contra l’Slavia de Praga era aigua passada i van governar el partit en el primer temps. Sempre després de pèrdues de l’Espanyol, les bandes de Promes i Navas eren avingudes per les quals sorprenien fins a trepitjar l’àrea. Ben Yedder no va trobar la rematada en boca de gol en diverses ocasions. I si no era per fora, ho feia Banega per dins. Diego López no va haver d’intervenir per falta de punteria, però el perill estava present.

A l’Espanyol, per contra, li va costar d’allò més trepitjar l’àrea de Soriano, substitut de Vaclík per lesió d’aquest en l’escalfamen­t. Borja Iglesias tornava a l’equip després de no ser a Bilbao, però el gallec continua sense la perícia del començamen­t de la temporada. Pobra aportació del màxim golejador de l’Espanyol, que se’n va anar sense rematar a porteria.

Els millors moments dels peri-

L’Espanyol es queda a nou punts del Sevilla, que marca la posició que dona accés a Europa

cos van arribar a la mitja hora, quan Granero i Darder es van posar al nivell de Marc Roca, amb seguretat en totes les seves intervenci­ons, per superar el centre del camp sevillista. Wu Lei va tornar a ser el més incisiu. Els seus desmarcatg­es i alguna rematada van convèncer una grada

Els blanc-i-blaus no es quedaven sense marcar a casa des del desembre, quan van perdre el derbi

 ?? JOSEP LAGO / AFP ?? Després d’una picabarall­a entre Darder, a la dreta de la imatge, i el porter Soriano, hi va haver una tangana al final del partit
JOSEP LAGO / AFP Després d’una picabarall­a entre Darder, a la dreta de la imatge, i el porter Soriano, hi va haver una tangana al final del partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain