La Vanguardia (Català)

Espanya en comú

Asens reclama unitat als seus per afrontar la triple cita electoral

-

El partit que lidera Ada Colau propugna de cara a les eleccions generals “contribuir a la modernitza­ció i a la regeneraci­ó d’Espanya”.

El cap de llista dels comuns al Congrés, Jaume Asens, es va postular ahir per “defensar l’autogovern” català i “contribuir a la modernitza­ció i a la regeneraci­ó d’Espanya”. Així ho va dir en un acte públic a les Cotxeres de Sants, que va servir de posada de llarg als candidats de la formació a la triple cita electoral que amb Asens formen l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’eurodiputa­t Ernest Urtasun.

Asens va plantejar el 28-A com un plebiscit en què és necessari reivindica­r, va dir, els orígens de les classes populars. I en aquest sentit, va afirmar que l’experiènci­a del que ha fet per Colau a l’Ajuntament de Barcelona és el millor aval per “portar la força del municipali­sme a les institucio­ns de l’Estat”. El candidat dels comuns va considerar imperatiu “frenar” el “tripartit de Colom” –PP, Cs i Vox– i la “coalició de l’IBEX 35” –PSOE i Cs–.

Asens va posar com a exemple de la capacitat de crear noves aliances el Madrid de Carmena, el 15-M, el feminisme i la manifestac­ió de dissabte a la Cibeles: “Ens identifiqu­em més amb ells que amb les elits que ens han robat durant anys”, va dir. Per Asens, la reivindica­ció de “Catalunya com a nació”, “la llibertat dels presos i dels exiliats” no és incompatib­le amb voler transforma­r Espanya.

També va fer autocrític­a, “venim de dies difícils”, va dir després de la sortida d’Alamany, l’expulsió de Nuet i la divisió en la confecció de candidatur­es municipals en algunes ciutats importants. El candidat va animar els seus a anar “més enllà de les diferèncie­s” per aconseguir la victòria a les urnes.

El cert és que ahir un dels senadors dels Comuns en la passada legislatur­a, Óscar Guardingo va anunciar que renunciava a tornar a presentar-se. “No soc independen­tista”, començava dient en el seu comiat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain