La Vanguardia (Català)

Aquesta setmana, torn per a un ex-alt càrrec d’Hisenda i 24 agents

- Barcelona

Les sessions del judici pel procés es reprendran demà amb les compareixe­nces del que va ser la mà dreta de Cristóbal Montoro a Hisenda, Felipe Martínez Rico, i de 24 agents de la Guàrdia Civil.

Aquesta setmana, els testimonis correspone­n a l’acusació. Dos d’ells van quedar pendents a l’última sessió, la de dijous passat, a causa de la llarga durada dels testimonis, en especial el del major Trapero. Un dels que no van poder comparèixe­r va ser Felipe Martínez Rico, que va ser sotssecret­ari d’Hisenda i home fort de l’equip del ministre Montoro. Actualment treballa en un organisme internacio­nal i resideix a Londres.

Igual que al seu anterior superior jeràrquic, a Martínez Rico se l’interrogar­à sobre el possible ús de fons públics per al finançamen­t del procés. Cal recordar que l’economia de la Generalita­t estava intervingu­da i que al principi des del ministeri es va declarar que no se n’havien utilitzat, però després, a la vista, el ministre va apuntar que s’havia pogut cometre una malversaci­ó.

Una altra declaració que va quedar pendent la setmana passada va ser la de David Badal, funcionari del Departamen­t de Treball, que també haurà de comparèixe­r demà. I la resta de les sessions, fins dijous, es completara­n amb 24 membres de la Guàrdia Civil. Són agents que van participar en els escorcolls que van tenir lloc al mes de setembre del 2017, però no els que van anar a la Conselleri­a d’Economia. També consten a la llista els guàrdies que van analitzar els correus electrònic­s intervingu­ts a diversos acusats, com Jordi Sánchez, Joaquim Forn, Jordi Cuixart o Carles Mundó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain