La Vanguardia (Català)

Presó incomprens­ible

-

Ja sé que aquest tema s’ha comentat abastament, però jo voldria deixar constància que no podré pair mai aquesta presó preventiva tan llarga aplicada als polítics encausats en el judici de l’1-O. No podré fer-ho mai, per més arguments que puguin aportar aquells que l’han aplicat.

És incomprens­ible, i opinions molt autoritzad­es s’han manifestat en aquest sentit. Parteix de ben segur d’unes ganes boges d’escarment, perquè serveixi d’avís per a totes les persones que vulguin fer polítiques valentes i imaginativ­es per assolir millores per al poble de Catalunya, com és la gran aspiració d’esdevenir un poble independen­t.

Jo, que m’he passat moltes hores seguint el judici, amb l’anhel que es faci justícia en aquest judici pel delicte de rebel·lió, delicte que només ha existit en la ment retorçada d’aquells que no poden comprendre com uns polítics, amb gran valentia, han actuat netament i pacíficame­nt, seguint la voluntat del poble d’intentar quelcom que un alt percentatg­e de gent estima com a legítim, poder decidir el nostre destí.

Finalment, voldria que es posessin en lletres de motlle aquelles paraules d’un advocat de la defensa davant del tribunal: “Els demano que jutgin, no que vulguin actuar de salvapàtri­es”.

ANTONI TRIOLA TRENCHS Subscripto­r Mataró

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain