La Vanguardia (Català)

Mascarell serà el quart a la llista de Forn

El delegat del Govern a Madrid confirma la seva posició en una candidatur­a en què Artadi serà la número dos i Munté, la tres

- RAÚL MONTILLA Barcelona

La consellera de Presidènci­a i número dos de la llista de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, va confirmar ahir el que des de fa dies es donava per fet: el delegat a Madrid de la Generalita­t, Ferran Mascarell, que va ser conseller de Cultura durant la presidènci­a del convergent Artur Mas i, de manera més breu, a l’etapa del socialista Pasqual Maragall, serà el número quatre de la llista que encapçalar­à Joaquim Forn. Ho va confirmar Artadi al costat de la que serà la número tres de la llista, l’exconselle­ra Neus Munté, i el mateix Mascarell, en una compareixe­nça matinal davant els mitjans de comunicaci­ó a la plaça de la Concòrdia de les Corts.

“Som persones diferents amb trajectòri­es diferents, però aquesta és també la idea”, va apuntar Artadi que va explicar que els dies vinents es donaran a conèixer la resta de membres de la llista, després que regidors com Jaume Ciurana, Sònia Recasens o Maite Fandos –més enllà del mateix Xavier Trias– hagin anunciat que no continuara­n: hi ha canvi de cicle, tot i que no s’esperen grans sorpreses. “De moment tenim confirmat fins aquí”, va dir Artadi.

El veterà polític torna, per tant, a Barcelona, ciutat en què va ser regidor de Cultura del 1999 al 2006, quan militava al PSC. Mascarell ara és una de les cares visibles de Crida Nacional per la República, el moviment al voltant de JxCat acabat de crear i capitaneja­t per l’expresiden­t Carles Puigdemont, a qui se’l considera molt proper. De fet, mesos enrere, fins i tot va arribar a córrer el rumor que Mascarell es podia convertir en el número u d’aquesta candidatur­a, amb Munté –guanyadora de les primàries del PDECat– com a dos.

A falta que es confirmin més noms, el que sí que va descartar Artadi de manera taxativa va ser el possible suport de la seva candidatur­a a un govern local format per independen­tistes i comuns. Una possibilit­at que va proposar ahir el candidat d’ERC, Ernest Maragall, en una entrevista a l’agència Efe. Una aliança que el candidat republicà ha denominat com el “bloc del 80%”, perquè, segons va dir, representa aquell percentatg­e de la societat catalana. “Aquest bloc s’ha de veure reflectit en termes de responsabi­litat i de governació a l’Ajuntament. La nostra aspiració és assolir la posició central i principal, que ens permeti articular aquesta amplíssima majoria”, va subratllar Maragall.

Artadi va explicar que una aliança així validaria la gestió de l’alcaldessa Ada Colau, quan, des de la candidatur­a de JxCat es lamenta la seva gestió. “Un futur govern amb els comuns no representa un canvi a la ciutat”, va insistir Artadi, que va recordar que l’opció de JxCat “està molt clara” i que només preveu un pacte amb ERC. “La nostra aposta és la que vam fer des de Junts pel Sí”, va dir amb referència a la coalició integrada en el seu moment per CDC, ERC i independen­ts. “La mateixa que hi ha ara a la Generalita­t, on són JxCat i ERC”, va manifestar. I va afegir: “No entenem per què el govern de la capital de Catalunya ha de ser diferent de la fórmula amb la qual estem governant des del 2012”.

La consellera descarta un govern municipal d’independen­tistes i comuns, com proposa Ernest Maragall

 ?? ANGELA SILVA ?? Mascarell va confirmar que entrava a la llista de JxCat en una compareixe­nça amb Artadi i Munté a les Corts
ANGELA SILVA Mascarell va confirmar que entrava a la llista de JxCat en una compareixe­nça amb Artadi i Munté a les Corts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain