La Vanguardia (Català)

Litigi obert per la central tèrmica del port

- Redacció i agències BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona i Gas Natural, ara Naturgy, mantenen obert el litigi per l’Impost sobre Construcci­ons, Instal·lacions i Obres (ICIO) que afecta la construcci­ó de la central tèrmica de cicle combinat del port de Barcelona. Mentre que el Consistori va anunciar ahir a través d’un comunicat que la companyia està “obligada” a abonar 13.783.250 euros, Naturgy va anunciar que recorrerà contra l’esmentat pagament al Tribunal Suprem.

En aquest sentit, les fonts municipals van ser les primeres a sortir: van comunicar que la secció primera de la Sala Contencios­a Administra­tiva del Suprem no ha admès a tràmit el recurs de cassació interposat per Gas Natural contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que també va desestimar el recurs de la companyia contra la liquidació de l’ICIO per a les obres de la central que es van acabar a finals del 2011. I també van explicar que, en la seva providènci­a del 7 de març del 2019, el Suprem va condemnar Naturgy a fer-se càrrec dels costos processals, i també els correspone­nts interessos de demora.

Un revés judicial que per a l’Ajuntament de Barcelona fa que la companyia no tingui més remei que pagar els prop de 14 milions d’euros, que és l’import de l’impost, segons els càlculs municipals.

Però al cap de poc temps, fonts de Naturgy ho van negar gairebé tot. I van assegurar que, amb la inadmissió a tràmit del seu recurs de cassació pel Suprem, “no es posa fi al procedimen­t” i que presentara­n el pertinent recurs davant l’Alt Tribunal.

De fet, fonts de la companyia van assegurar que hi ha arguments per continuar amb els recursos i van al·legar que “es va aportar tota la documentac­ió que permetia liquidar l’ICIO segons la base imposable correcta” (un dels arguments jurídics del Consistori és que això no va ser així). “El potencial impacte econòmic està proveït. En cas d’haverhi de fer front, es tracta d’un pagament únic que no s’estendria a imports futurs”, van explicar les mateixes fonts que van explicar que no es tracta d’una multa, sinó d’una potencial regularitz­ació d’uns impostos que reclama l’Ajuntament, però que consideren “que no és procedent”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain