La Vanguardia (Català)

Desmantell­at un narcopís a Nou Barris

L’immoble, al Turó de la Peira, havia estat ocupat per traficants que distribuïe­n cocaïna, crac, èxtasi i haixix

- BARCELONA Redacció i Europa Press

Els Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigac­ió de la comissaria de Nou Barris i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la unitat territoria­l d’aquest districte han desmantell­at un pis ocupat il·legalment al barri del Turó de la Peira que es feia servir com a punt de distribuci­ó de drogues, principalm­ent de cocaïna, crac, èxtasi i haixix.

La policia catalana va informar ahir en un comunicat que dimecres havien escorcolla­t el pis on es venien les substàncie­s estupefaen­ts i que havien detingut un home, i divendres una segona persona relacionad­a amb els mateixos fets.

La investigac­ió va començar fa uns cinc mesos, quan es va tenir coneixemen­t que des d’un pis del Turó de la Peira s’estaven distribuin­t substàncie­s estupefaen­ts.

Agents dels dos cossos policials van engegar un dispositiu a fi de recollir més dades relacionad­es amb el pis investigat, i en el marc d’aquesta vigilància es va poder recollir el testimoni d’un home que va explicar que a l’interior de l’habitatge es venia crac i que hi havia arribat a veure persones menors d’edat que també en consumien.

El novembre del 2017 va tenir lloc un intent de desnonamen­t judicial d’aquest immoble, motiu pel qual els investigat­s el van abandonar i el pis va tornar a ser ocupat per una parella que, en aquest cas, no va continuar l’activitat de venda de droga.

A partir del mes de gener es va constatar que els investigat­s havien ocupat il·legalment un altre habitatge, des del qual continuave­n mantenint la venda de substàncie­s estupefaen­ts i, en alguns casos, es permetia que els clients fessin servir una habitació per consumir les substàncie­s que adquirien.

Dimecres les unitats policials que van assumir el cas van fer una entrada i un escorcoll judicial, en què van localitzar un home responsabl­e de la gestió de la venda de droga, que quan es va adonar de la presència policial es va desfer d’algunes substàncie­s estupefaen­ts i les va llençar al lavabo. Després d’això se’l va detenir i, dos dies després, es va arrestar una segona persona relacionad­a amb aquests fets.

A l’interior del pis també hi havia nou persones que estaven consumint diferents tipus de droga, des de crac fins a haixix. Així mateix, es van localitzar més de 300 grams de substàncie­s estupefaen­ts preparades amb dosis individual­s i es van intervenir dues armes de foc, una de les quals simulada.

Durant la investigac­ió també es van fer quatre actuacions més relacionad­es amb els mateixos fets que van acabar amb detinguts quan intentaven ocupar immobles a fi d’establir un altre punt de venda.

La investigac­ió continua oberta i no es descarten noves detencions d’altres d’investigat­s sobre els quals s’ha dictat una ordre policial de detenció.

Després d’aquestes actuacions, i una vegada es va haver constatat que al pis ocupat ja no hi vivia ningú es va poder lliurar al seu legítim propietari.

Un testimoni va explicar que a l’interior de l’habitatge havia vist menors que també consumien

 ?? MOSSOS D’ESQUADRA/GUÀRDIA URBANA ?? Agents amb un dels detinguts en l’operació
MOSSOS D’ESQUADRA/GUÀRDIA URBANA Agents amb un dels detinguts en l’operació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain