La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10396

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Signis contracte per una temporada més a l’equip B de Renault. Cansa o cansament. 2 Paradisíac. Donem el pit, amb do o sense.

3 Fuig sense l’oncle del fugitiu. Invitacion­s amb confits. Comença la ballaruga. 4 El ratolí més dormilega. Els xàfecs la transforme­n en artèria fluvial. Metalls nobles que inspirarie­n un famós Glosari. 5 Moviment de banderes surfistes. Practicare­s una nitració. 6 Redifusió al Twitter. Blava immensitat, quasi oceànica. Facebook. Acaba com comença. 7 Còpula iodada. El campió que has trobat sense muda. Protegim amb escuts allargats.

8 Badies àmplies per a arrecerar-hi les naus. Principi administra­tiu. Xai degollat. Mamem sense ajuntar mai els llavis. 9 Naveguin a la manera d’en Xènius. Mar agitat, sense arribar a maregassa. Lluna que et manlleva la capacitat vocalitzad­ora. 10 El primer de tots entre els pilots anglesos d’una fórmula determinad­a. Lil·liputenc. Lloança. 11 Martell que fan servir els paletes, amb punta en un dels extrems de la cabota i tall horitzonta­l

a l’altre. Tinc una reacció natural de persona de vida davant d’unes menges exquisides. Ens cal per respirar.

12 As. Fúries capitals. Li donen una llisor que fa brillar. 13 Coure a la cuina. Mena de serps que deuen anar més de pressa al món anglòfon. Que forma part d’un parell. 14 T’apuntis a un partit. Aixafi.

VERTICALS 1 Tornar a mostrar l’esponera primaveral. Superfície tan fosca que no deixa passar la llum.

2 Reduint a la vista de tothom. Relatiu a les muses. L’onomatopei­a que llançà Quim Monzó a l’esfera literària catalana. 3 Afroameric­à. Es dirigeixi a un carter, per exemple. Iode. 4 Cal pitjar-lo per engegar la tele. Aquestes provoquen mareig. L’examen més temut pels estudiants, potser perquè et pot deixar mut. 5 Presideix la Plana central catalana. Gran Canària. Resum dels apunts de química.

6 Humor serós. Rea decapitada. Sodi social. Espia sense cap ni peus. 7 Sofre. Feta pròpia d’un infant. Cues de camions. Fumis sense deixar rastre.

8 Empadronad­a al poble. Associació de senyors detectius. 9 Tirar la canya sense filtre. Malifeta entre el fullatge.

10 Presideix els interiors d’església. Agafat fortament clavant les ungles. Fòsfor. 11 Totes sense to. Esmoli de la punta. Relatiu als ancians. 12 Estret de pit. Esfera celeste. Tros de carn adherida a la falsa costella. 13 Glaç a la vora d’una de les artèries fluvials més importants del país. Dolenta. Comença que sembla un alemany.

14 Aplega la matèria per fer pa. Disminuí.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain