La Vanguardia (Català)

La revolució que va venir del pop

La lluita de tres personatge­s per complir els seus somnis a l’encarcarad­a indústria musical espanyola dels seixanta, eix de ‘45 revolucion­es’

- FRANCESC PUIG

Els creadors de Velvet tornen als anys seixanta en la seva nova sèrie, que avui estrena Antena 3. Però ara la trama no s’ambienta en unes galeries de moda glamuroses, sinó en un incipient segell discogràfi­c avançat al seu temps que veu en el pop i el rock els gèneres musicals del futur i que haurà de lluitar contra pluja i vent en una època en què regnen Marisol i Juanito Valderrama.

La sèrie 45 revolucion­es es presenta com un innovador drama musical (o un drama “de personatge­s que fan música”, com s’estima més definir-la Sonia Martínez, responsabl­e de ficció d’Atresmedia) en què es versionara­n èxits recents –com és el cas de Human, de The Killers, al primer episodi– a l’estil dels seixanta, a més d’incloure cançons originals.

El desig de tres personatge­s de complir els seus somnis dins de l’encarcarad­a indústria musical espanyola serà la trama principal de la sèrie, en què també n’hi haurà d’altres de paral·leles, com un triangle amorós o la lluita per la llibertat. Una lluita que, ara sí, a diferència de

Velvet, provocarà que el règim franquista estigui present en la història i que els espectador­s tornin a veure en acció censors i policies de l’època, els grisos, perseguint i agredint joves contestata­ris.

Els actors Guiomar Puerta, Carlos Cuevas i Iván Marcos protagonit­zen aquesta nova sèrie produïda per Atresmedia Televisión en col·laboració amb Bambú Produccion­es i creada per Ramón Campos i Gemma R. Neira, artífexs d’èxits com la ja esmentada Velvet, Gran Hotel, Fariña o Las chicas del cable .A diferència d’altres sèries de la productora, 45 revolucion­es no és una sèrie eminentmen­t coral, sinó que hi estan molt definits els tres protagonis­tes principals que centraran totes les trames.

Maribel Campoy (Guiomar Puerta) és una jove formada al conservato­ri de música que es trobarà per casualitat al capdavant d’aquest nou segell musical que canviarà les regles del joc. Allà treballarà amb el seu cap, Guillermo Rojas (Iván Marcos), un productor musical amb idees renovadore­s que vol tornar a triomfar, i en Roberto (Carlos Cuevas), un jove cantant descobert a les matinals del Circo Price,

La sèrie té, a més, l’honor d’inaugurar la nova estratègia del segell Series Atresmedia d’apostar per capítols de 50 minuts de durada (en lloc de 70) per adaptar-se a l’estàndard internacio­nal.

La ficció inaugura l’estratègia del segell Series Atresmedia d’apostar pels capítols de 50 minuts

 ?? SERIES ATRESMEDIA ?? Iván Marcos, Carlos Cuevas i Guiomar Puerta en una imatge de la sèrie que avui estrena Antena 3
SERIES ATRESMEDIA Iván Marcos, Carlos Cuevas i Guiomar Puerta en una imatge de la sèrie que avui estrena Antena 3

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain