La Vanguardia (Català)

Cabaret punk

Les integrants de The Feliuettes omplen de reivindica­ció El Maldà amb ‘Akelarre’

- JUSTO BARRANCO

El títol de l’espectacle no deixa espai per al dubte. Van a totes. Es diu Akelarre, com les suposades antigues trobades de dones bruixes. El subtítol també és molt clar. I va en la mateixa línia: Dones que fumen i canten. Dones lliures. O que busquen la llibertat. Les integrants de la companyia The Feliuettes porten al Maldà un cabaret atapeït de música, gamberrade­s, reivindica­ció, comèdia i autoparòdi­a.

Dirigides per Míriam Escurriola i amb textos de Clàudia Cedó, Cristina Clemente, Xavi Morató o Mireia Giró, personatge­s inesperats posaran en qüestió situacions quotidiane­s i no tan quotidiane­s a través d’un mirall deformant i d’una paleta de colors que va de l’humor negre a les faules perverses, el kitsch, l’absurd, l’stand-up comedy o l’esperit punk.

Es tracta d’un muntatge hereu de més d’un segle de cabaret, però que també vol mirar cap al futur i eixamplar l’escletxa per a la llibertat i l’experiment­ació que comporta el gènere. Això significa que la música, el cos i la paraula incisiva i irònica es mantenen a Akelarre, però, a més, es juga amb els dispositiu­s escènics, el llenguatge de la performanc­e, el codi més físic i contempora­ni del cos i la potència de tres performers com Laia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau.

És una peça contra els dogmes, la tirania dels estereotip­s, els diners com a ideologia i el pop com a mercaderia capaç d’aniquilar el pensament crític. Un cabaret que vol parlar en llibertat i a la recerca de la llibertat sobre el món que ens ha tocat viure i com el poden transforma­r les dones.

 ??  ?? AKELARREEL MALDÀ. FINS AL 13/IV
AKELARREEL MALDÀ. FINS AL 13/IV

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain