La Vanguardia (Català)

Un geni matemàtic

Messi esdevé el barcelonis­ta amb més victòries de la història

- Barcelona

El 2012 es va convertir en el barcelonis­ta amb més gols marcats superant la marca de César Rodríguez. Des de l’estiu passat és el blaugrana amb més títols després de desempatar amb Iniesta amb la conquesta de la Supercopa d’Espanya. I ahir a la nit es va erigir en el futbolista del Barça amb més victòries. Totpoderós Leo Messi, que va devorant rècords com qui endrapa hamburgues­es en un local de menjar ràpid. Ara bé, el seu futbol va acompanyat de totes les estrelles Michelin possibles. Gurmet, alta escola, etiqueta negra. Autèntic caviar o pernil de Jabugo, segons els gustos. Ahir l’argentí va superar Xavi en nombre de triomfs: 477 partits guanyats per a Messi, 476 per al de Terrassa.

Amb un petit detall a favor del de Rosario, que els ha aconseguit disputant 93 partits menys (674 per 767). En un 70,7% dels compromiso­s que ha jugat el seu equip n’ha sortit vencedor. Impression­ant. De passada, Messi va igualar Iniesta com a segon barcelonis­ta que més vegades ha vestit l’elàstica blaugrana. Si jugués a bàsquet seria l’equivalent a ser el màxim anotador, rebotejado­r i assistent del seu equip.

Leo Messi no és un llibre obert, sinó una enciclopèd­ia de les d’abans, d’aquelles que es venien porta a porta i amb la insistènci­a del comercial. Aquelles que afegien volums a unes obres que semblaven completes però que sempre tenien espai per a un extra, un apèndix, per a un “Encara no se’n vagin, que encara n’hi ha més”.

Els rivals ho intenten tot per frenar-lo. Com a exemple d’aquesta afirmació, les diverses maneres que intenten els adversaris perquè no marqui de falta. A començamen­ts de temporada el Chucky Lozano (PSV) es va posar de genolls rere la barrera per si l’argentí la picava per baix. No li va sortir bé, ja que el geni va llançar el lliure directe per dalt. En el partit recent contra el Rayo, Álex Moreno va salvar el gol retrocedin­t corrent cap enrere per fer de segon porter. I ahir el bètic Mandi es va llançar a terra just quan el davanter es disposava a xutar. No

Des de la Lliga 2011-2012 el ‘10’ del Barça ha fet més gols de falta que tot el Reial Madrid

va servir de res, perquè Messi va batre Pau López amb un llançament perfecte. L’exporter de l’Espanyol, que al vestidor blaugrana tenen creuat des d’un derbi de Copa de fa uns anys, ja l’ha superat en tres ocasions amb cops francs. Curiosamen­t, des que va començar el 2019 és el primer gol de falta de Messi, que no aconseguia l’èxit en aquest vessant des de les dues dianes que va clavar a Diego López en el derbi del 8 de desembre.

Aquesta temporada acumula 5 gols de lliure directe. En les últimes vuit campanyes suma 25 faltes transforma­des a la Lliga. Durant aquest temps tot el Reial Madrid n’ha celebrat 24. I és que tan sols el Juventus supera el Messi FC, amb 29. Espectacul­ar. Perquè en Lionel va perdent una mica de punta de velocitat, però incrementa els seus registres per continuar sent letal.

A Sevilla ho saben molt bé. A tot Sevilla. Si al Sánchez Pizjuán tremolen només de veure’l perquè l’equip de Nervión és la víctima preferida de l’argentí, amb un triplet recent inclòs, a Heliòpolis passa una cosa semblant. Cap altre jugador no li ha fet tants gols al Betis com Messi (23). Al Villamarín ahir a la nit es van posar drets per aplaudir-lo després del seu tercer gol del partit, i van corejar el seu nom.

El dorsal 10 continua la cursa a la saga d’una altra Bota d’Or, en lluita amb el fenomen Mbappé. Les matemàtiqu­es són cosa de Pitàgores, Euclides o Euler. En el futbol, però, les matemàtiqu­es també són de Messi.

 ?? JORGE GUERRERO / AFP ?? El davanter del Barça Lionel Messi celebrant el seu segon gol ahir a la nit a Sevilla
JORGE GUERRERO / AFP El davanter del Barça Lionel Messi celebrant el seu segon gol ahir a la nit a Sevilla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain