La Vanguardia (Català)

ZeClinics busca en el peix zebra una teràpia per a les malalties cardíaques

- Agències

ZeClinics investiga el desenvolup­ament de noves teràpies per al tractament de malalties cardíaques com ara l’infart basant-se en el sistema cardíac del peix zebra, l’espècie del qual té la capacitat de regenerar-se el teixit del cor. En un comunicat, la Conselleri­a d’Empresa va informar ahir que l’empresa estudia com replicar en els humans el sistema cardíac del peix zebra com a alternativ­a al trasplanta­ment de cor.

Per a aquest projecte, ZeClinics ha rebut el suport d’Acció, a través del programa d’ajuts Nuclis d’R+D empresaria­l internacio­nals, que impulsen projectes empresaria­ls d’R+D entre empreses catalanes i un soci internacio­nal. En concret, l’empresa ha rebut un ajut de 146.000 euros per dur a terme aquesta investigac­ió, per la qual col·labora amb un equip de científics de l’organitzac­ió d’investigac­ió alemanya Taros Chemicals, amb seu a Dortmund.

El director general de ZeClinics, Davide D’Amico, assegura que “els humans també tenen aquesta capacitat de regeneraci­ó, però els mecanismes moleculars que la facilitari­en no estan actius, probableme­nt per motius evolutius”. A partir d’aquesta caracterís­tica, ZeClinics investiga la millor manera d’activar aquests mecanismes en humans de manera controlada, i l’objectiu final del projecte és descobrir fàrmacs per tractar patologies cardíaques.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain