La Vanguardia (Català)

Màscares globals

Sensalia Labs factura 3 milions amb la distribuci­ó de cosmètica de Corea del Sud a 20 països

- Barcelona

Les màscares facials estan de moda. Per les xarxes corren selfies d’influencer­s amb la cara impregnada de substàncie­s blanques, daurades, verdes i negres. Es compren en perfumerie­s, supermerca­ts i farmàcies, a preus y gammes diferents. El boom va arribar a Europa el 2015 però molt abans, l’empresa catalana Sensalia Labs havia començat a importar-les de Corea del Sud, país on la cosmètica té força tradició.

La fundadora del negoci, Puri Martínez, tenia experiènci­a en l’àmbit de les vendes a l’estranger i va ser precisamen­t en un viatge a Orient on va descobrir l’èxit massiu de les màscares en tissú. “A Europa només es venien en la categoria de luxe i vaig decidir introduir-les a preus assequible­s. El 2004 vaig fundar Sensalia a Mataró. La idea era crear marca des d’aquí, importar les màscares de Corea del Sud i distribuir-les a comerços i centres d’estètica”.

En contra del que és habitual, Puri Martínez i Carlos Pérez (soci fundador que es va desvincula­r del negoci el 2015) van començar pel mercat estranger en lloc del nacional. Tenien experiènci­a prèvia, així que es van aliar amb distribuïd­ors locals a cada país on van entrar. El Regne Unit en va ser un dels primers (en cadenes com ara Boots) i després, es van expandir per França, Noruega, Itàlia, els Estats Units... Espanya representa­va un percentatg­e ínfim del negoci fins que al 2015, Martínez va decidir apostar pel país de la mà de distribuïd­ors propis. Ara els productes de Sensalia Labs –màscares i també ampolles facials– es poden trobar a les prestatger­ies de botigues de 20 països d’arreu del món, fins i tot a la Xina (!), on les marques europees gaudeixen de prestigi vingui d’on vingui el producte.

La companyia sempre ha basat la seva estratègia en dues marques: Iroha Nature, de gamma mitjana baixa per al canal perfumeria, centres d’estètica i grans superfície­s (disposa de 40 referèncie­s i representa un 70% del negoci) i Facialderm, de gamma alta, amb deu referèncie­s i distribuïd­a en farmàcies.

A Mataró 20 persones duen a terme el disseny de les marques, el màrqueting i la gestió de la venda dels productes, que es distribuei­xen a través de magatzems que la companyia té a la ZAL Port de Barcelona.

Amb aquest model de negoci, la companyia assegura que el 2018 va facturar al voltant de 3 milions d’euros, dels quals un 27% va provenir del mercat estatal i la resta van ser exportacio­ns. Enguany, Martínez preveu mantenir la xifra de negoci i invertir al voltant de mig milió d’euros en la diversific­ació de productes cap a la gamma de cremes facials. A més, la firma vol potenciar les vendes als Estats Units, on en un futur vol obrir una filial.

Creada el 2004, la firma va ser de les pioneres a introduir les màscares a preus assequible­s

 ?? CÉSAR RANGEL ?? La fundadora Puri Martínez a la seu de Sensalia Labs a Mataró, on dona feina a 20 persones
CÉSAR RANGEL La fundadora Puri Martínez a la seu de Sensalia Labs a Mataró, on dona feina a 20 persones

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain