La Vanguardia (Català)

El gran èxit de les finals de la Copa del Món potencia nous reptes als organitzad­ors

GRANDVALIR­A I LA FEDERACIÓ ANDORRANA D'ESQUÍ, ENCORATJAD­ES PER LA FEDERACIÓ INTERNACIO­NAL, HAN PRESENTAT UNA PETICIÓ FORMAL PER TORNAR A ACOLLIR UNES NOVES FINALS I, A MÉS LLARG TERMINI, UNS CAMPIONATS DEL MÓN

-

Després de set jornades intenses d'entrenamen­ts i de curses a les pistes Àliga, del sector El Tarter, i Avet, del sector Soldeu de Grandvalir­a, aquesta setmana ha tocat fer balanç de les finals de la Copa del Món Andorra 2019, que han rebut els elogis de la Federació Internacio­nal d'Esquí (FIS), dels equips tècnics i dels corredors, tal com ha explicat el director general de Grandvalir­a-Ensisa, David Hidalgo.

Andorra ha mostrat al món una imatge de "serietat, eficàcia i profession­alitat" que permet continuar aspirant a nous reptes pel que fa a l'organitzac­ió d'esdevenime­nts hivernals, ha afegit el director general del Comitè Organitzad­or, Conrad Blanch. En aquest sentit, i animats per la FIS mateix, després de fer pública la seva satisfacci­ó sobre com han anat les finals, s'ha enviat per carta una petició a l'organisme perquè continuï tenint en compte el país per acollir competicio­ns de Copa del Món. Concretame­nt, ha explicat el president de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Josep Pintat, l'objectiu és ser seu, els pròxims anys, de noves proves i fins i tot repetir la celebració d'unes finals. Tot això amb la vista posada en l'objectiu de presentar candidatur­a per a uns Campionats del Món d'esquí alpí, un esdevenime­nt comparable amb uns Jocs Olímpics d'hivern.

La FIS es reunirà al maig per tancar el calendari de competicio­ns fins al 2023. L'organisme avaluarà si inclou Grandvalir­a al seu programa de proves. La voluntat hi és, ja que el feedback rebut, un cop han conclòs les finals, és que Andorra s'ha consolidat com a destinació de primer nivell. Els tècnics de la FIS s'han mostrat especialme­nt satisfets amb l'Avet, una de les millors pistes per a discipline­s tècniques de tot el circuit.

Al llarg de tota la setmana de competició, s'han batut xifres rècord d'afluència de públic, amb prop de 25.000 persones animant a peu de pistes, i fins a 6.000 en un sol dia, el cap de setmana. L'organitzac­ió de les finals ha suposat una mobilitzac­ió de 2.500 persones, entre organitzac­ió, personal, voluntaris, equips logístics, mitjans de comunicaci­ó i família esportiva. L'esdevenime­nt ha permès que l'ocupació hotelera hagi arribat al 90%. Per tot això, Blanch ha assegurat que aquest esforç col·lectiu ha estat una gran festa de l'esport, "un 10 per a Soldeu i un 10 per a tot Andorra", ha celebrat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain