La Vanguardia (Català)

Barcelona obre la setmana d’homenatge a García Márquez

El registre del consolat del premi Nobel s’exposa en una instal·lació de Yosman Botero

- MAGÍ CAMPS Barcelona

Fa cinquanta anys Gabriel García Márquez es va registrar al consolat de Colòmbia de Barcelona durant la seva estada a la capital catalana, un tràmit obligat per als expatriats. Avui el llibre de registres, obert per la pàgina correspone­nt, dona la benvinguda al consolat del carrer Pau Claris en ocasió de la setmana d’homenatge que la cancelleri­a colombiana, la Casa Amèrica Catalunya i l’Obra Social La Caixa dediquen al premi Nobel colombià: El rastre de Gabo a Barcelona.

La instal·lació artística és obra de Yosman Botero i va donar el tret de sortida dels actes que comme

moren, fins al 13 d’abril, l’estada de García Márquez a Barcelona, en una recepció a què van assistir les entitats que han col·laborat en l’organitzac­ió, com l’Agència Balcells, Penguin Random House, UAB, Fundación Gabriel García Márquez, Altaïr, Bibliotequ­es de Barcelona, Barcelona Ciutat de la Literatura i La Vanguardia , a més d’una nodrida representa­ció consolar (Brasil, República Txeca, Xipre, Nicaragua, Kazakhstan, Perú, Uruguai, Argentina i Mali), i amics de l’escriptor.

La cònsol general de Colòmbia, Pilar Calderón, va agrair la col·laboració de totes les entitats que han fet possible aquest homenatge barceloní, i la directora de Casa Amèrica Catalunya, Marta Nin, va recordar que “Gabo apreciava molt la discreció de la gent de Barcelona, que el reconeixia pel carrer o en un restaurant, però no el molestaven demanant-li autògrafs”.

Entre la vintena d’actes, el dilluns 8 hi haurà una xerrada entre els escriptors llatinoame­ricans que viuen a Barcelona Santiago Roncagliol­o, Laura Restrepo, Juan Pablo Villalobos i Rodrigo Fresán; i el dijous 11, a l’acte central

Gabo y sus amigos hi intervindr­an Luis Goytisolo, Mercedes Milà, Nuria Amat i la cubana Wendy Guerra.

Luis Goytisolo, Wendy Guerra, Rodrigo Fresán, Mercedes Milà i Laura Restrepo, entre els participan­ts

 ??  ??
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Marta Feduchi, Lluís Miquel Palomares Balcells i Pilar Calderón
LLIBERT TEIXIDÓ Marta Feduchi, Lluís Miquel Palomares Balcells i Pilar Calderón

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain