La Vanguardia (Català)

Istanbul és cada cop més lluny d’Erdogan

- Istanbul. Correspons­al JORDI JOAN BAÑOS

La revisió de l’escrutini a Istanbul i Ankara, exigida pel partit de Recep Tayyip Erdogan (AKP), no aconseguei­x de moment desbaratar la històrica conquesta de les dues alcaldies per part de l’oposició. En el cas de la metròpolis del Bòsfor, la Junta Electoral ha acceptat repetir el recompte en 18 dels 39 districtes, cosa que, a mitja operació, ha reduït encara més l’exigua diferència a favor del candidat de l’opositor Bloc Nacionalis­ta, Ekrem Imamoglu (CHP). Aquesta ha passat de 25.000 vots (0,2%) a tot just 19.000. Imamoglu desestima que la conclusió del recompte pugui canviar el resultat i crida a accelerar els terminis, però el representa­nt de l’AKP a la junta encara confia que Binali Yildirim, ex-primer ministre i mà dreta d’Erdogan, guanyi l’alcaldia.

Els islamistes es resisteixe­n a la caiguda d’Istanbul, ciutat que governen des de fa vint-i-cinc anys. D’aquí la forta disputa per la ciutat més poblada d’Europa, després de les eleccions municipals de diumenge. L’agònic recompte, després d’una estranya aturada, donava una curta victòria al CHP a Istanbul i una de força més folgada a Ankara, però també a la capital s’ha forçat la revisió.

Yildirim ha dit que acceptarà el dictamen de la Junta –abans de deu dies– i ha exigit el mateix a Imamoglu. Erdogan, que ha recuperat la distància presidenci­al que no va mantenir durant la campanya local, servirà freda la seva derrota.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain