La Vanguardia (Català)

El debat de ‘La Vanguardia’ va ser tendència a les xarxes a Espanya

La trobada política va tenir una audiència global de mig milió d’espectador­s

- Redacció

El primer debat entre els líders de les candidatur­es per Barcelona dels partits amb representa­ció parlamentà­ria que es presenten a les eleccions generals del 28 d’abril per Barcelona va ser tot un èxit d’audiència. L’expectació per veure la primera confrontac­ió pública d’idees entre els candidats es va traduir en un important seguiment de l’emissió en directe, que es va fer a través de les diferents plataforme­s de La Vanguardia, organitzad­or de la trobada.

El canal de YouTube del diari, que suma més de 275.000 subscripto­rs, va començar a rebre espectador­s moments abans de les sis de la tarda i es van mantenir en espera de l’inici del debat, que va començar amb uns minuts de retard perquè els candidats van posar per als fotògrafs dels nombrosos mitjans de comunicaci­ó que van cobrir l’acte. El debat també es va emetre al perfil de Facebook de La Vanguardia, que té més de 4,1 milions de seguidors, i al compte principal de Twitter del diari, que segueixen un milió de persones. En aquesta última xarxa social va ser on més es va concentrar la conversa mitjançant l’etiqueta #ElDebateLV, que es va convertir durant les dues hores i vint minuts de durada del debat en tendència a Espanya.

Les television­s generalist­es (TVE, La Sexta i TV3) van fer connexions en directe i posteriorm­ent van emetre amplis resums. Aquesta cobertura televisiva va animar els espectador­s a veure el debat posteriorm­ent, ja que és al canal de YouTube del diari, així com els vídeos reledo, sum que es poden consultar a LaVanguard­ia.com. Es dona la curiosa circumstàn­cia que ahir a les quatre de la matinada el vídeo del debat complet tenia una mitjana de temps d’estada de 25 minuts. Els informatiu­s de ràdios i television­s d’àmbit estatal també van donar una àmplia cobertura ahir al debat amb vídeos i temps d’anàlisi.

Durant l’emissió en directe, hi va haver milers d’espectador­s seguint el debat. El moment de més audiència va ser la rèplica que va fer el candidat d’ERC, Gabriel Rufián, a la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toquan li va dir que ell estava disposat a demanar perdó pel procés sobiranist­a si ella feia el mateix respecte a la trama Gürtel de corrupció que va suposar la condemna del PP pels tribunals. La rèplica de Rufián va ser àmpliament comentada ahir a les xarxes socials i va ser censurada per representa­nts de la candidatur­a de JxCat.

El minut de plata es va registrar durant la resposta que Laura Borràs, candidata de Junts per Catalunya, va fer a Inés Arrimadas, cap de llista de Ciutadans. En aquell moment Borràs va treure d’una bossa deu llibres escrits en castellà per l’exconselle­ra amb què pretenia rebatre les acusacions de “supremacis­me” que li llançava Arrimadas. L’enfrontame­nt entre Borràs i la candidata de Ciutadans és un clàssic al Parlament de Catalunya, que totes dues abandonara­n després del 28-A.

Una de cada tres persones que van seguir el debat a través dels canals habilitats per La Vanguardia es van connectar des de fora de Catalunya. La suma de les audiències de totes les plataforme­s que van emetre l’acte dona la xifra de mig milió d’espectador­s.

EL MÉS VIST El minut d’or se’l van emportar Rufián i Álvarez de Toledo amb el perdó per la Gürtel

TOTES LES XARXES

Els canals de YouTube, Facebook i Twitter del diari van disparar les seves audiències

 ?? XAVIER CERVERA ?? El debat de La Vanguardia es va celebrar dimecres a l’auditori del CCCB de Barcelona
XAVIER CERVERA El debat de La Vanguardia es va celebrar dimecres a l’auditori del CCCB de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain