La Vanguardia (Català)

Els partits polítics no canvien la seva estratègia pel cas Carrasco

- Redacció

El cas de María José Carrasco ha obligat els polítics a pronunciar-se en plena campanya electoral, però, aquesta vegada, fent un pas més enllà de dir sí o no a l’eutanàsia, davant una realitat tan dura com la d’aquesta malalta terminal. De totes maneres, les posicions no han variat gens ni mica.

Mentre que el PSOE i Unides Podem insisteixe­n a tirar endavant, la legislatur­a següent, una llei que empari casos com el de Carrasco, el PP i Vox s’hi neguen. Ciutadans, per la seva part, demana l’autocrític­a per part dels partits i aposta també per la regulació.

La ministra de Sanitat, Luisa Carcedo, va lamentar “profundame­nt” que a Espanya no estigui aprovada una llei d’eutanàsia que hauria evitat un cas com el de Carrasco i el seu home, amb “patiments tan penosos”. I es va comprometr­e a tornar a treure el seu projecte de llei tan bon punt comenci la legislatur­a següent.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, es va mostrar “indignat” per l’empresonam­ent d’Ángel Hernández: “M’agradaria que algú fes amb mi el mateix que ha fet ell si estigués en les circumstàn­cies de la seva dona”, va indicar. Iglesias va assenyalar que, si arriba al Govern després de les generals, indultarà Hernández, perquè, va assegurar, el que ha fet és “un acte d’humanitat”, informa Pedro Vallín.

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va intentar eludir la responsabi­litat del seu partit per la no tramitació de la llei i va demanar que tots els partits fessin autocrític­a del que ha passat. Villegas assegura que estan a favor tant de la llei de cures pal·liatives com de l’eutanàsia, i va anunciar que la proposició de llei sobre cures pal·liatives “serà una de les prioritats del pròxim Govern d’Albert Rivera” si arriba a la Moncloa.

Des del PP mostren el seu rebuig de l’eutanàsia i aposten per una llei de cures pal·liatives integral per “evitar decisions contràries a la legalitat” com ha passat en aquest cas, segons Antonio Román, secretari de Sanitat del PP, informa Carmen del Riego. Seria una llei, va indicar, que “disminuiri­a el patiment en les etapes finals de la vida”.

Ningú de Vox no es va pronunciar sobre aquest cas. La formació ultra defensa “la vida des de la concepció fins a la mort natural”, informa Leonor Mayor.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain