La Vanguardia (Català)

Detingut un menor per ‘bullying’ a un alumne que s’ha suïcidat

-

La Policia Nacional va detenir dimecres a Madrid un adolescent de 16 anys acusat de cometre assetjamen­t escolar a un altre alumne, un jove de la mateixa edat i company de l’institut, que dilluns es va llevar la vida. De totes maneres, tant la Fiscalia com la Conselleri­a d’Educació, que ha obert un procés d’informació reservada, estimen que, segons els primers indicis, l’assetjamen­t no va ser determinan­t en el suïcidi. El jove, amb antecedent­s autolesius, ja havia intentat llevar-se la vida el 2016.

Fonts de la conselleri­a van informar que la mare i la tutora del menor mort, alumne de quart d’ESO de l’IES Ciudad de Jaén, van parlar després que el jove faltés sense justificar tres dies a classe, concretame­nt dimecres, dijous i divendres de la setmana anterior. A la reunió totes dues van comentar que era un alumne “amb bones notes, sociable i que no tenia problemes al centre amb ningú”. El menor vivia a Madrid des de feia només uns quants mesos.

Les dades preliminar­s d’aquesta investigac­ió recullen que l’institut no tenia obert cap protocol sobre possible cas d’assetjamen­t escolar. El menor es va suïcidar fora del centre escolar i “immediatam­ent” es va obrir el procés d’informació reservada per part de la Conselleri­a d’Educació, que ha destacat que l’institut va passar el test socioescol­ar –relatiu a l’assetjamen­t escolar– al desembre amb resultat negatiu, de manera que conclou que la convivènci­a al centre és bona. Es dona la circumstàn­cia que fa quatre anys una alumna del Ciudad de Jaén també es va llevar la vida després de patir assetjamen­t escolar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain