La Vanguardia (Català)

Les aules de la sèrie ‘Merlí’ a Horta acollien una banda de lladres

- MAYKA NAVARRO

Les aules de l’antic institut Menéndez Pidal del barri de Sant Genís dels Agudells de Barcelona van servir en el seu moment de plató per al rodatge de l’exitosa sèrie de televisió Merlí. Ahir al matí desenes de Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional van ocupar altre cop les classes en el marc d’una operació policial que va acabar amb la detenció de 53 persones, totes de nacionalit­at georgiana i que, a més de participar en robatoris amb força en domicilis i establimen­ts, tenien el barri atemorit.

L’institut abandonat s’havia convertit des de feia més d’un any en cau, habitatge i centre d’operacions d’una organitzac­ió criminal dedicada al robatori amb força. Aquest grup principal de lladres estava integrat per onze dels detinguts ahir, més onze persones més que ja van ser arrestades en dispositiu­s policials anteriors.

Al vell edifici d’Horta hi van anar arribant persones de la mateixa nacionalit­at per instal·lar-s’hi. En total, dels 53 detinguts, un tenia una ordre de crida i cerca d’un jutjat i 41 més van ser arrestats per infracció de la llei d’estrangeri­a. També es va fer una entrada i detenció a Castelldef­els, tot i que el gruix de l’operació va ser a Horta.

En set de les estances del vell institut es van intervenir diners en efectiu, joies, rellotges i material utilitzat per obrir amb força pisos i comerços.

La investigac­ió va arrencar l’estiu passat i hi han participat diverses unitats i àrees d’investigac­ió, des de la més propera al territori com és la de la comissaria d’Horta fins a les centrals de Mossos i Policia Nacional, la divisió d’investigac­ió central (DIC) i la unitat de drogues i crim organitzat (Udyco) de la Policia Nacional.

Només d’antiavalot­s dels Mossos (Brimo) i la Policia (UIP) es van desplaçar 23 equips, uns 161 agents. Al carrer Sinaí no hi havia lloc per a tantes furgonetes.

 ?? MIQUEL CODOLAR / ACN ?? Un dels 53 detinguts ahir, traslladat per dos investigad­ors
MIQUEL CODOLAR / ACN Un dels 53 detinguts ahir, traslladat per dos investigad­ors

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain