La Vanguardia (Català)

Adif farà millores de seguretat a Badalona i Sant Adrià

- FEDE CEDÓ

La ferroviàri­a Adif ha adjudicat el contracte per col·locar 840 metres de tanques noves al sector del barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Alhora, la presidenta de l’empresa, Isabel Pardo de Vera, va firmar un conveni amb l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, per retirar, en el termini d’un any, els residus que s’acumulen als marges de les vies, i per reforçar les tanques perimetral­s.

Al barri de Sant Adrià de Besòs Adif hi invertirà 162.000 euros en tanques per prevenir actes vandàlics i trànsits indeguts en punts no autoritzat­s. Amb aquesta mesura s’espera reduir els nombrosos atropellam­ents que hi ha a la zona. La tanca antivandàl­ica s’instal·larà al sector de la Mina i a la zona limítrofa amb el parc del Besòs.

A Badalona la gestora de les infraestru­ctures ferroviàri­es hi invertirà 383.000 euros per instal·lar unes tanques noves més resistents i per dur a terme la neteja i gestió de residus als abocadors il·legals que s’acumulen al costat de la via de les línies R-1 i RG-1 al seu pas per Badalona i Sant Adrià de Besòs. Per fer tasques de conservaci­ó del tancament Adif invertirà 7.000 euros anuals.

L’Ajuntament de Badalona va advertir Adif que hi ha un defecte en el tancament de les vies. Per això l’ha instat a substituir les tanques espatllade­s per unes altres de més resistents.

Totes dues actuacions s’emmarquen en el pla integral de millora de la seguretat dels encreuamen­ts de via 2018-2028, que té com a objectiu reduir els atropellam­ents accidental­s als encreuamen­ts que no tenen passos a diferent nivell. És una actuació que dona resposta a les protestes veïnals en barris com el de la Mora de Badalona, que clamen contra el mal estat de conservaci­ó dels elements de seguretat de les vies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain