La Vanguardia (Català)

Larrosa planteja que la Fira travessi el Segre

- PAU ECHAUZ

Nou alcalde, nova Fira. L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va aprofitar l’última reunió del patronat Fira de Lleida per impulsar un nou pla estratègic que traslladar­à el nou recinte firal als terrenys de l’antiga hípica, al marge esquerre del Segre, davant la Llotja. La previsió de la Paeria és que el nou espai estigui enllestit en un termini d’entre sis i deu anys, amb una inversió estimada d’entre 27 i 36 milions d’euros, en funció de si s’hi construeix un aparcament subterrani o no. En aquest sentit, el nou pla d’ordenació urbana de Lleida pot quedar sense aprovar-se en aquest mandat, però preveu destinar els terrenys que ocupen els pavellons actuals –al costat de l’històric parc dels Camps Elisis– a la construcci­ó de fins a 371 habitatges. Segons el projecte, es construira­n sis pavellons amb un total de 27.500 m2. “Hi ha un consens generalitz­at sobre la ubicació del nou recinte firal. És una oportunita­t històrica per a la ciutat”, segons el batlle.

“El salt qualitatiu que plantegem com a institució firal ens fa més competitiu­s, ens permet generar nous productes i crear sinergies amb el territori”, destaca l’alcalde Larrosa.

Sobre els salons actuals, la Fira de Lleida es proposa convertir la mostra Lleida Expo Tren en un esdevenime­nt d’abast internacio­nal, a més de replanteja­r el vessant comercial del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM).

 ?? FIRA DE LLEIDA ?? Joan Simó, Fèlix Larrosa i Oriol Oró
FIRA DE LLEIDA Joan Simó, Fèlix Larrosa i Oriol Oró

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain