La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Atrapeu algú robant xampú. Mofat de bona manera.

2 Conducte orgànic que els anglesos carnifique­n. Contrafort abrupte d’una muntanya. Versió original.

3 Estimuli a visitar el camp de Montilivi. El fet de bategar fortament el cor d’un enamorat dels ratpenats.

4 Ho copsa de manera femenívola. Tall que es treu a una fulla metàl·lica esmolant-la. 5 Típica actitud del paleta dropo. Cabellera de cavall. Les nenes en tenen dues. Iode. 6 Assemblea Municipal Catalana. Fa que la llet es passi. Dot caòtic. 7 Pronuncies el nom d’un mètode anticoncep­tiu. Camps de naps freqüentat­s pels jugadors de golf. A vosaltres. 8 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Que té dos lòbuls. En un cert sentit, pot ser industrial a extraterre­stre.

9 Que desvetlla emocions penoses. Mateu. 10 Al capdavant de qualsevol tren. Fumis sense deixar rastre. Rebut per la venedora. Al capdavant d’Islàndia. 11 Llengua grega moderna. Radià via MT. En un tres i no res.

12 Estimo el remenador de cireres.

Aquesta provoca basques. Membrana que forma la capa interna del sac embrionari. 13 Fulla que no cau per més que passi el temps. Vot que no es comptabili­tza per cap de les opcions en lliça. Tem haver perdut la fe. 14 Acollit en una residència de músics jubilats. Poden ser de perles o de guix per als accidentat­s.

VERTICALS 1 Coberta de fullatge de manera tràgica. Via d’accés camuflada que associem a un tipus de monjos. 2 Metall dels lantànids, de símbol Nd. Xicot formal. 3 Cara-rodó, galtaplè i camús. L’illa caribenya que sovint omplim de líquid. Fini.

4 M’ajusto a les normes de funcioname­nt que em permeten posseir alumini. Situada, ubicada, posada. Ara fem l’article. 5 Mulla perquè no mira. Dirigida cap endins. Fereix un futbolista. 6 Ho apami en absència de l’as. Llunyà, desconegut. Cinyell.

7 Període de temps indetermin­at. S’enfurisma contra el gos més temut. Al nord de l’oest. 8 La ciutat. Dies en què l’any solar excedeix l’any lunar. Centúria. 9 Teixit amb un dibuix que imita rams. Brollo amb autoritat mexicana. 10 Cordar omplint els traus. Sigla política que denota un cert escepticis­me. Les primeres de les últimes. 11 El més simple dels hidrocarbu­rs de la sèrie olefínica. Seu entortolli­gat. Segon plat. 12 Fluor. Passo per la vicaria. Associem. Acaba com comença.

13 Dolent. Turonets mòbils fets de sorra. Comença a estar nerviós.

14 Ocells burínids que gairebé semblen tolits. Darrers.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain