La Vanguardia (Català)

Referèndum Griezmann

Amb el seu futur a l’aparador, el francès arriba al Camp Nou, on no ha marcat

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ EL COMPTE PENDENT

El maig de l’any passat, uns dies després que es comencés a comerciali­tzar la samarreta del Barça d’aquesta temporada, es va poder veure al Camp Nou alguns aficionats amb el nou equipament i el dorsal 7 amb el cognom Griezmann a l’esquena. Des del fitxatge de Coutinho, que va escollir el 14, es donava per fet que el número que quedava lliure estava destinat al francès, el futur barcelonis­ta del qual havia emparaulat el club blaugrana. Però com es va veure després amb el xou de La decisión, el programa de televisió en què el davanter va revelar de manera sui generis que es quedava al Metropolit­ano, Griezmann va deixar plantada la directiva del Barcelona i li va fer pujar els colors a la cara. Va provocar un incendi quan la majoria de barcelonis­tes estaven a favor del seu fitxatge per 100 milions d’euros i ara torna demà al Camp Nou per a un partit determinan­t amb el seu futur altre cop a l’aparador però amb molts menys adeptes a l’entorn blaugrana.

En aquesta tessitura, la seva aparició a l’estadi blaugrana es presta a un referèndum per part de la grada en un partit en què el Barcelona mirarà de sentenciar virtualmen­t el campionat.

Tot i que aquesta setmana el president blanc-i-vermell, Enrique Cerezo, va ser taxatiu llançant un missatge en què volia tancar qualsevol debat sobre la hipotètica sortida de la seva estrella, el cert és que hi torna a haver moviment en aquest sentit. L’atacant és conscient que, esportivam­ent parlant, s’ha pogut equivocar quedant-se a l’Atlètic (a canvi d’un salari estratosfè­ric de 23 milions, això sí) i està explorant una altra vegada el terreny davant d’un possible canvi d’aires. El cromo d’Antoine Griezmann torna a ser sobre la taula del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que va recollint opinions.

Ara la clàusula de rescissió de Griezmann és de 200 milions, però a partir de l’1 de juliol baixa a 125. Per tant, digui el que digui Cerezo, aquesta rebaixa no converteix en impensable la seva sortida. Al contrari. Es va estipular d’aquesta manera per si qualsevol de les dues parts tenia la temptació de posar fi a la relació i... trobaven un comprador, esclar.

El seu rebuig al Barça i el fet que la seva temporada no estigui sent meravellos­a juguen en contra del francès. Griezmann està fent una campanya irregular. Sense anar gaire lluny, aquest dimarts contra el Girona va trencar una ratxa de 681 minuts sense marcar, gairebé vuit partits. La presència d’Álvaro Morata, que és dubte per al partit de demà, i de Diego Costa han fet que endarrerei­xi uns metres la posició que ocupa i que s’hagi allunyat de l’àrea. A Vitòria dissabte va jugar per la dreta. Tampoc no ha tingut sort amb les rematades al pal.

En general, però, els seus números no estan a l’altura del seu sou. Acumula 19 gols (13 a la Lliga) i hi ha la sensació que ha desaparegu­t en partits vitals, com el de Torí, quan l’Atlètic va quedar fora de la Champions a mans del Juventus.

Hi haurà molts focus fixats en Griezmann, que té un compte pendent a l’estadi blaugrana. Hi ha jugat 12 cops en total i encara no s’ha estrenat com a golejador. Ni en cinc visites amb la Reial Societat ni en les set vegades que ha vingut amb l’Atlètic no ha aconseguit perforar la porteria blaugrana.

Per acabar-ho d’adobar, tampoc no s’ha pogut emportar la victòria del Camp Nou. Deu derrotes (cinc amb cada equip) i dos empats com a matalasser són el seu pobre bagatge a l’estadi. Quan ha actuat com a local, sí que ha marcat al Barça (3 gols en 5 partits amb la Reial i 3 més en 8 amb l’Atlètic). En tot cas, són xifres molt discretes per a un futbolista amb etiqueta de superestre­lla.

El club estarà atent a la reacció del públic amb el jugador, que no va voler venir al Barça

L’atacant ha disputat 12 partits a l’estadi blaugrana, on tampoc no ha guanyat mai

 ?? RODRIGO JIMÉNEZ / EFE ?? El davanter de l’Atlètic Antoine Griezmann durant el partit de dimarts contra el Girona al Metropolit­ano
RODRIGO JIMÉNEZ / EFE El davanter de l’Atlètic Antoine Griezmann durant el partit de dimarts contra el Girona al Metropolit­ano

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain