La Vanguardia (Català)

Vuit partits de penitència

Rabiot ja tindria un acord verbal amb els blancs, segons la premsa francesa

- CARLOS NOVO Madrid

Mestalla va certificar els pitjors presagis del madridisme. L’equip de Zinédine Zidane va sucumbir dimecres contra el València i va escenifica­r tots els mals de qui ja no li queda res per fer, tret d’esperar la pròxima temporada. Al Madrid li falta un viacrucis de vuit partits amb l’únic al·licient de lluitar per arrabassar a l’Atlètic (ara a cinc punts) la segona plaça, tota una broma de mal gust per a qui ha guanyat les últimes tres Champions.

A la roda de premsa després d’aquesta altra derrota, Zidane va admetre que difícil que és motivar per a objectius tan modestos un grup de jugadors, la majoria veterans, que ho ha guanyat tot. Pel rendiment d’estrelles com Kroos, Modric o Bale, es diria que el càsting per a l’estiu ja està fet i que no hi ha res que depengui del que passi aquests vuit partits. Tot indica que la decisió està presa. Els que se n’han d’anar se n’aniran, i els que es consideri que valguin per al nou projecte tenen la plaça assegurada. Com va dir Zidane, “no es tracta d’exàmens individual­s”. Al vestidor n’hi ha que poden respirar tranquils, com Marcelo, a qui Solari ja havia

El Madrid ja ha perdut 15 partits: 9 de Lliga, 2 de Copa, 3 de Champions i la Supercopa

fet la creu. “Marcelo és Marcelo, i hi comptaré”, va dir Zidane.

En espera de les altes i les baixes que conformin el nou equip, aquest Madrid corre el risc de convertir-se en un dels pitjors Madrids de la història. A Mestalla va sumar la quinzena derrota de la temporada: nou a la Lliga, tres a la Champions (dues d’aquestes van ser de les humiliacio­ns europees més importants que hi ha hagut al Bernabeu: el 0-3 del CSKA i l’1-4 de l’Ajax), dues a la Copa (una va ser la pallissa del Barcelona, 0-3 ) i una a la Supercopa d’Europa, la primera final internacio­nal perduda pel Madrid des del 2000.

El club blanc no queia en tants partits des de la temporada 1993-1994, en què va acabar quart a la Lliga i va perdre als quarts de la Recopa contra el PSG i contra el Tenerife als quarts de final de la Copa per un contundent 5-1 global. Aquest era un Madrid en què la Quinta del Buitre agonitzava, amb Benito Floro a la banqueta i Ramón Mendoza de president.

L’única bona notícia d’ahir per als blancs va arribar des de França, el principal calador des d’on Zinédine Zidane vol començar la reconstruc­ció. Segons Canal Plus França, el Madrid hauria arribat a un acord verbal amb el migcampist­a del PSG Adrien Rabiot, de 24 anys, que desembarca­ria a l’estiu a cost zero perquè acaba contracte amb el club francès i no ha tancat un acord per renovar. El jugador, que no va ser convocat per Deschamps per a l’últim Mundial, va estar a punt de fitxar pel Barcelona, però el club blaugrana es va fer enrere per discrepànc­ies amb la mare de Rabiot, que exerceix com el seu representa­nt, i es va estimar més De Jong. Fonts del Madrid no confirmave­n l’interès del club blanc en Rabiot, però tampoc negaven que pogués sortir el seu nom a escena si no fructifica­ven les negociacio­ns pel danès del Tottenham Eriksen.

Avui dia Paul Pogba i Eden Hazard són els noms que sonen més com a possibles incorporac­ions, tots molt més lluny que el gran preferit, Mbappé, que fa tot l’efecte de ser més un somni impossible que no pas una realitat palpable.

 ?? SOCCRATES IMAGES / GETTY ?? El migcampist­a Adrien Rabiot en un partit amb el PSG
SOCCRATES IMAGES / GETTY El migcampist­a Adrien Rabiot en un partit amb el PSG

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain