La Vanguardia (Català)

Bezos cedeix a la seva exdona el 25% de les seves accions d’Amazon

El divorci proporcion­a a MacKenzie una fortuna de 28.500 milions

-

Avui dia, i a partir de la llista Forbes del març passat, Jeff Bezos continuarà com el més ric del món després de passar comptes pel seu divorci.

Tots dos van recórrer a Twitter per donar la notícia. MacKenzie Bezos va anunciar primer l’acord amb el seu exmarit gràcies al qual es quedarà amb el 25% de les accions que posseïen d’Amazon. Això equival, segons les cotització d’aquest dijous, a uns 36.000 milions de dòlars (28.500 milions d’euros).

Tot i això, per la regulació a l’estat de Washington, on tenen la seva residència i eduquen els seus fills, l’esposa podria haver reclamat el 50%.

L’acord permet que Jeff Bezos mantingui el control dels títols i que “els danys” col·laterals per la seva aventura amb la televisiva Lauren Sánchez siguin molt menors dels que alguns havien avançat.

MacKenzie va assegurar que estava satisfeta de tancar aquest matrimoni de 25 anys deixant el 75% dels títols al seu marit. També li dona el vot sobre el seu percentatg­e de l’accionaria­t, com consta en la documentac­ió lliurada a la Comissió del Mercat de Valors (SEC, per les sigles en anglès).

A més, Jeff es queda amb els interessos en l’empresa espacial Blue Origin i al diari The Washington Post.

El repartimen­t del pastís d’accions de la parella significa que MacKenzie es queda amb el 4% de títols del supermerca­t digital, mentre que ell retindrà el 12% i el reconeixem­ent de ser “la fortuna més gran del planeta”.

Forbes va calcular que la fortuna de Jeff Bezos, en espera del resultat del divorci, ascendia fa unes setmanes a 131.000 milions de dòlars (uns 117.000 milions d’euros). Una quantitat superior a la que s’atribueix a Bill Gates, que és el que el segueix en la llista.

De fet, en una actualitza­ció d’ahir mateix, i descomptad­a la part de MacKenzie, la fortuna estimada de Jeff ascendia a 108.000 milions (uns 96.000 milions d’euros), mentre que Gates estava en 102.000 milions (al voltant de 91.000 milions d’euros), segons l’agència Bloomberg.

Tenint en compte aquesta oscil·lacions borsàries. el que li correspon a MacKenzie la col·loca en el club dels 30 més rics. En un còmput no oficial, se situaria en la tercera dona amb més milers de milions, només per darrere de Francoise Betencourt i d’Alice Walton. “em sento molt animada amb els meus plans”, va afegir ella al seu tuit.

“Estic molt agraït a la meva família i amics per aquest acord i, més que a ningú, a MacKenzie”, va assegurar ell. Diuen que per qüestió de tramitació del divorci, Jeff havia deixat de veure’s amb Sánchez. Sota la sospita que l’Aràbia Saudita va poder ser darrere, la filtració de l’idil·li al tabloide de supermerca­t National Enquirer va forçar que Jeff anunciés el seu divorci.

L’exesposa es converteix en la tercera dona més rica del món i l’empresari conserva el control de la companyia

 ?? DANNY MOLOSHOK / REUTERS ?? Jeff i Mackenzie Bezos en una gala dels Oscars
DANNY MOLOSHOK / REUTERS Jeff i Mackenzie Bezos en una gala dels Oscars

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain