La Vanguardia (Català)

L’empresa francesa SFAM obre a Barcelona

El centre d’atenció telefònica donarà feina a 350 persones La companyia d’asseguranc­es de dispositiu­s electrònic­s lloga tres plantes de la torre Mapfre

- BLANCA GISPERT

La companyia d’asseguranc­es francesa SFAM ha escollit Barcelona per ubicar el seu primer centre d’atenció telefònica a l’estranger. El centre ocuparà tres plantes de la torre Mapfre i donarà feina a 350 persones, explica el conseller delegat de la companyia, Sadri Fegaier, confirmant una operació avançada al febrer durant el Mobile World Congress.

“Apostem per Barcelona per motius de comoditat i proximitat. Hi ha bona connexió ferroviàri­a entre la capital catalana i la seu central de l’empresa, ubicada a Romans-sur-Isère, a prop de Lió. Ha estat una expansió natural”, comenta Fegaier.

L’empresa, especialit­zada en la venda d’asseguranc­es per a mòbils i altres dispositiu­s electrònic­s (tauletes, ordinadors, drons), ha elegit la torre Mapfre per ubicar les oficines del seu call center. Fegaier explica que SFAM ha llogat tres plantes, ampliables a quatre, per una durada de sis anys.

Encara que no pot revelar la quantitat total desemborsa­da en l’arribada a Barcelona, explica que s’han invertit entre 1 i 2 milions d’ euros en el rea condiciona­ment de les oficines. “L’objectiu és ocupar 350 persones a finals d’any i unes 50 més a la resta d’Espanya. Creiem que la proximitat amb el client és essencial”.

SFAM va començar fa un parell d’anys a vendre a Espanya a través de Fnac i altres distribuïd­ors. Actualment, disposa de 160 punts de venda a Barcelona i 300 en el conjunt del país. El 2018, el mercat espanyol va assolir una facturació de 20 milions, amb al voltant de 150.000 clients, i aquest any la previsió és arribar als 60 milions i sumar 600.000 usuaris. SFAM veu Espanya com un país estratègic per al seu futur. El 2020 o el 2021 té previst aterrar a Madrid amb un call center de dimensions semblants al de Barcelona. Els passos següents aniran en la direcció d’arribar a països com Portugal, Itàlia i Alemanya.

Durant els últims cinc anys, SFAM ha registrat forts creixement­s a França, Suïssa i Bèlgica. El 2018, va facturar uns 500 milions i va ocupar 1.600 persones a Romans. L’empresa (que és el segon accionista de Fnac amb l’11% de les accions) va néixer el 1999 com a petita botiga d’electrònic­a. Al cap d’uns anys, Fegaier va capgirar el negoci convertint-lo en una companyia d’asseguranc­es. Avui considera que el seu èxit està en les asseguranc­es integrals, que cobreixen qualsevol negligènci­a.

 ?? LV ?? Sadri Fegaier, fundador i conseller delegat d’SFAM
LV Sadri Fegaier, fundador i conseller delegat d’SFAM

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain