La Vanguardia (Català)

“Estalviem en el rebut de la llum”

- BERNAT PONS, director de Smilics Technologi­es

Smilics Technologi­es és una empresa amb més de 25 anys d’experiènci­a en el disseny i fabricació de transforma­dors i sensors de corrent fàcils d’instal·lar i senzills de manejar. Ofereix el dispositiu Wibeee, que permet analitzar el consum energètic i proposar una gestió més eficient.

En què consisteix Wibeee? És un dispositiu que permet veure en temps real el consum energètic a la llar o en una empresa i traduir-lo a un idioma que tothom coneix: els euros.

Què permet tenir aquesta informació? Decidir quan i com consumir, el que representa un estalvi energètic, econòmic i mediambien­tal.

Ens podria posar un exemple? Wibeee ens diu si és més econòmic fer una pizza congelada al forn o comprar-la a la pizzeria. També ajuda a decidir quina potència necessitem o quan és més econòmic posar la rentadora o el rentaplats. Conèixer aquesta informació ajuda a canviar els hàbits de consum energètic i estalviar en el rebut de la llum. Quins altres avantatges aporta? En el cas del sector terciari i l’industrial, permet desagregar els hàbits de consum.

Com li arriba la informació a l’usuari? Les dades es transmeten via wifi, i a través d’una aplicació mòbil es facilita a l’usuari una informació molt detallada del consum i el cost, informació que la companyia elèctrica no dona mai.

Quina és la propera fita de l’empresa? La deslocalit­zació de la generació d’electricit­at comença a ser una realitat, i és cap a on anem.

Com és la seva relació amb BBVA? És un dels bancs que, quan ho hem necessitat, sempre ens ha ajudat.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain