La Vanguardia (Català)

El Barça busca aquesta nit encarrilar la Lliga contra l’Atlètic

El Barça busca deixar la Lliga molt encarrilad­a davant un Atlètic amb ganes de posar emoció a la lluita pel títol

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Passi el que passi aquesta nit al Camp Nou la Lliga no estarà tancada matemàtica­ment, però una victòria del Barça davant el principal perseguido­r serviria perquè el campió li posés el llacet de manera virtual. Un triomf blaugrana contra l’Atlètic dispararia l’avantatge del líder fins als 11 punts més el goal average, amb 21 punts per jugar. Una distància que ja seria pràcticame­nt insalvable per al conjunt matalasser. Un empat també seria ben pràctic per als homes de Valverde que, tot i això, no estan acostumats a viure amb aquestes especulaci­ons. En canvi, la primera victòria de l’Atlètic en l’era Simeone a l’Estadi suposaria reobrir el campionat. El Barça veuria força minvat el seu marge d’error després de perdre en uns dies la meitat de la renda i apareixeri­a una certa sensació de vertiqueda­r gen. Tot això a la vora de l’envit de quarts de final de la Champions.

El Barcelona, per tant, busca sensacions reals i morals, estadístiq­ues i psicològiq­ues, comptables i intangible­s, per deixar la Lliga vista per a sentència i per anar a Old Trafford amb el dipòsit de confiança al màxim. El campió vol tornar a l’ordre i a la fiabilitat després de l’empat descontrol­at contra el Vila-real (4-4). Arriba una de les grans fites de la temporada, la cruïlla que permet arribar a les estacions següents i qualsevol equivocaci­ó ara posaria en risc tota la bona feina dels barcelonis­tes durant la campanya.

Ve l’Atlètic i això sempre suposa un desgast, físic i mental. El partit es presenta de caixa o faixa, de picar molta pedra. Un matx sense concession­s a la galeria perquè des que el Cholo va aterrar a la banqueta blanc-i-vermella el festival que suposaven els compromiso­s entre els dos equips va transforma­t. Els focs artificial­s es van transforma­r en enfrontame­nts de cama forta, d’atac blaugrana i línia Maginot atlètica. Perseveran­ça barcelonis­ta davant contenció blanc-i-vermella, tot i que avui els més perjudicat­s per un empat serien els visitants.

Onze vegades ha vingut Simeone i n’ha tret sis derrotes i cinc empats. Ni l’argentí a la banda ni Griezmann, jugador que genera morbo perquè va rebutjar el Barcelona l’estiu passat i perquè el seu fitxatge torna a ser objecte d’especulaci­ons, a la gespa no saben què és guanyar al Camp Nou. El francès ni tan sols ha fet cap gol al recinte blaugrana.

Els dos personatge­s capitals del món matalasser aspiren a canviar aquesta ratxa en un moment transcende­nt. Per a l’Atlètic és urgent fer un bon cop a la taula després del neguit de la seva eliminació europea a Torí. Esclar que al Barcelona també li cal anar tan

cant la carpeta de la Lliga per poder anar aplicant possibles rotacions si avança en la Champions.

Valverde no va incloure a la convocatòr­ia Ousmane Dembélé, que continua afinant la posada a punt per mirar de participar contra el Manchester United, tot i que la seva presència a Anglaterra tampoc és segura. L’entrenador blaugrana recuperarà per a l’onze Piqué, Rakitic i Messi, suplents a l’estadi de la Ceràmica. L’argentí, en plena ratxa golejadora, va ser escollit millor jugador del mes de març per la Lliga. Valverde no podrà alinear Arturo Vidal, sancionat. S’intueixen poques rotacions per la dimensió del partit, malgrat que és possible que hi hagi un forat per a Semedo al lateral dret i que Malcom tingui minuts després de dues bones actuacions. En detriment de Suárez?

El cos l’hi demana a Valverde perquè l’uruguaià es va esllomar a Vila-real però no serà fàcil que prescindei­xi dels seus serveis com a titular en un partit així.

A l’Atlètic Simeone pot comptar amb Morata i Costa, recuperats dels seus problemes físics. Una altra cosa és que el Cholo s’atreveixi a posar-los tots dos –que tampoc han fet cap gol al Camp Nou– de bon començamen­t amb Griezmann. Hi va bona part de la Lliga.

 ??  ??
 ??  ?? Els jugadors del Barcelona exercitant-se, ahir a la tarda, a la ciutat esportiva Joan Gamper
Els jugadors del Barcelona exercitant-se, ahir a la tarda, a la ciutat esportiva Joan Gamper
 ?? CÉSAR RANGEL ??
CÉSAR RANGEL

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain